} Logo hartvanwaddinxveen.nl
Kleine rode stickers maken duidelijk dat het busvervoer in Waddinxveen verandert.  (Foto: Annette van den Berg)
Kleine rode stickers maken duidelijk dat het busvervoer in Waddinxveen verandert. (Foto: Annette van den Berg) (Foto: )

Bussen rijden vaker, maar meer overstap

  •   253 keer gelezen

Waddinxveen/regio - Vanaf 14 juli wijzigt de dienstregeling voor de bussen in Waddinxveen en Zuidplas. Voor de meeste reizigers betekent het een verbetering, hoewel er op sommige punten straks moet worden overgestapt waar dat voorheen niet hoefde.

De grootste wijziging is dat buslijn 177 verdwijnt. De haltes worden overgenomen door de andere buslijnen in de regio, onder andere door buslijn 175 en 382. Deze reizigers kunnen bij station Lansingerland straks overstappen op RandstadRail of bus 173 naar Zoetermeer. De dienstregeling van de bussen wordt gewijzigd onder andere door de komst van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Vervoersbedrijf Arriva schaart het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer onder het openbaar vervoer voor de regio Zuidplas en Waddinxveen. Hiermee worden immers meer overstapmogelijkheden gerealiseerd. Ook Boskoop Snijdelwijk wordt als aanvulling genoemd op de bestaande opties voor OV in Waddinxveen en Zuidplas. "Er zijn meer opties en de bussen rijden in veel gevallen vaker, zowel in de spits als in het dal en in de weekenden", zo zegt het vervoersbedrijf. De gemeente Waddinxveen laat weten: "Deze wijzigingen komen vanuit Arriva. De gemeente heeft deze goedgekeurd, maar wel met de voorwaarde dat de aansluitingen op Station Lansingerland-Zoetermeer goed zijn." Als je vanuit Waddinxveen richting Den Haag wilt, zijn er straks verschillende opties. Buslijnen 382 en 383 die kant op, gaan vaker rijden. Behalve in de spits gaan ze ook 's avonds, in de daluren overdag en in de weekenden rijden. Let wel op: buslijn 382 rijdt vanaf 14 juli niet meer tot aan Den Haag, reizigers moeten overstappen op bijvoorbeeld de RandstadRail. Buslijn 383 rijdt in de spits nog wel door naar de hofstad, maar daarbuiten is Zoetermeer de eindbestemming en moet ook overgestapt worden.

Richting Rotterdam gaan de bussen 175 en 383. Bus 175 zal alleen in de spits nog doorrijden naar station Rotterdam Alexander, in de daluren is metrostation Nesselande de eindbestemming. Bus 383 zal daarentegen vaker gaan rijden, maar deze rijdt niet door tot in Rotterdam Alexander. Boskoop is tot nu toe vanuit Waddinxveen bereikbaar met buslijn 186 die op werkdagen één keer per uur rijdt. Dat wordt minder: er rijden straks alleen bussen in de spits tussen Boskoop en Waddinxveen, via de nieuwe buslijn 86 (via Boomgaard-Zuidkade) en 87 (via Noordeinde). Doordeweeks kan er in Boskoop nog wel gereisd worden met de buurtbus. Boskoop is per trein nog wel goed bereikbaar vanwege de twee treinstations en met buslijn 728.

Meer berichten