Afbeelding

Koningsdag in Waddinxveen koud, maar wel druk en gezellig

Algemeen 779 keer gelezen

Waddinxveen – Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat vierde Waddinxveen zaterdag 27 april Koningsdag. Het feest vond plaats in het Burgemeester Warnaarplantsoen en op het Gouweplein. Ondanks de kou en soms een regenbui, was het goed druk en gezellig bij de aubade, de vrijmarkt en bij de optredens op het podium.

"Helaas wilde de koning niet komen, omdat zijn vrouw nog niet zo lang geleden in Waddinxveen is geweest," grapte burgemeester Nieuwenhuis tijdens de opening van de aubade. Zodra het Wilhelmus in het Warnaarplantsoen had geklonken, werd op de vrijmarkt in de Marktstraat de muziek overgenomen door kinderen die voor één dag straatmuzikant wilden zijn. Zoals de achtjarige Marthe, die met haar viool het publiek langs zich zag trekken. Soms werd ze beloond met een muntje in de koektrommel voor haar voeten.

Ook dit jaar was de vrijmarkt te vinden aan de Marktstraat en de Houtstraat. Dat het hier om Koningsdag ging, was niet te missen: oranje voerde de boventoon voor wat betreft de kleding en de versierde kraampjes met koopwaar als oude Donald Ducks, legpuzzels en barbiepoppen. Veel kinderen die iets wisten te verkopen, gaven het opgebrachte geld meteen weer uit op de vrijmarkt. Maar dat gold niet voor Lize Segers (10 jaar) en haar neefje van 12. Al het geld dat zij ophaalden, gaat naar het Wereld Natuur Fonds. Lize: "Speciaal voor Koningsdag hebben we allemaal spullen van familie gekregen die we kunnen verkopen. We hebben al heel veel spullen verkocht, we verkopen eten en drinken, en ik speel op mijn blokfluit."

Voor de meer actief ingestelde bezoeker was op het Gouweplein een klimpark neergezet. De dag werd afgesloten met verschillende optredens op het centrale podium in het Burgemeester Warnaarplantsoen.