Afbeelding

Leerlingen groep 7 van Theo Thijssenschool verdiepen zich in duurzaamheid

Algemeen 580 keer gelezen

Waddinxveen - De leerlingen van groep 7 van de Theo Thijssenschool spelen tijdens een project waarbij alles draait om duurzaamheid een centrale rol. Ze doen mee aan een battle van afvalverwerkingsbedrijf Cyclus tussen verschillende scholen om in aanmerking te komen voor het predicaat 'meest afvalvrije school'.

De bedoeling is dat de scholieren van groep 7 zich gaan verdiepen in het minder afval produceren op school en hierover presentaties geven in de andere groepen. Zo wordt gedacht aa tips als: neem een beker mee in plaats van een pakje drinken, neem een brooddoos mee in plaats van een plastic zakje en gebruik minder papier op school.

Maandag 18 maart werd het project geopend om half 9 met het zingen van het lied Plastic Soep van Kinderen voor Kinderen. Leerlingen van groep 5 deden er een dans bij. In de komende periode gaan verschillende groepen op bezoek bij Eneco en bij het afvalstation.

Op 25 maart wordt er voor alle leerlingen een toneelstuk opgevoerd dat heet 'Wow, de zee is van plastic'. Op donderdag 4 april wordt het project afgesloten met een kijkavond (18.30-19.30) voor iedereen die geïnteresseerd is.