Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Geen rode ogen meer na het zwemmen in De Sniep

  •   109 keer gelezen

Waddinxveen – "Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat." Dat was de algemene opvatting tijdens de heropening van zwembad De Sniep op donderdagavond 7 maart. De periode van de verbouwing en verduurzaming van het zwembad is daarmee voorbij.

In de afgelopen periode is het zwembad op verschillende manieren duurzamer gemaakt. Onder andere door led-verlichting zowel boven als onder water, het plaatsen van een warmte-opwekkingscentrale en het verwijderen van de gasinstallatie zorgen ervoor dat het zwembad een stuk minder milieuvervuilend is.

"Dit resultaat mag er wezen", zei de trotse bedrijfsleider Cock Rehorst. Als onderdeel van de verbouwing is het zwembad in de zomer een maand lang gesloten geweest, het wedstrijdbad was zelfs zeven weken niet toegankelijk voor publiek. Sindsdien zijn er nog verschillende aanpassingen gedaan, waardoor de heropening pas in maart kon plaatsvinden. "We zijn pas sinds twee weken helemaal van het gas af", aldus Rehorst. "We wilden eerst helemaal klaar zijn met alle werkzaamheden voordat we het zwembad gingen heropenen."
De heropening werd onder veel belangstelling verricht door wethouder Hannie van der Wal (sport). Met een speciaal voor deze gelegenheid gegrafeerde fluit gaf zij het startsignaal voor een waterpolowedstrijd in het wedstrijdbad tussen de dames 1 en dames 2 van De Gouwe.
De aanwezigen kregen, indien gewenst, een rondleiding langs alle nieuwigheden. Zo heeft het zwembad nu een warmte-installatie, draaiend op biomassa. Ook ligt het dak van het zwembad vol met zonnepanelen.

Het chloor van het zwembad wordt voortaan gezuiverd door een UV-installatie. "Daar ben ik persoonlijk het meest trots op," zei Rehorst. Deze installatie verwijdert bijna alle nadelige reststoffen van chloor. "Dat geeft zo'n grote impuls aan de kwaliteit van het zwemwater. Ik wilde deze installatie al heel lang. De chloorlucht is minder en rode ogen na het zwemmen behoren tot de verleden tijd."

Meer berichten