Timios won verrassend van nummer 4 VOC-Maarssen. (foto: pr)

Opsteker voor Timios voor winterstop

Sport 258 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen - Timios heeft op de valreep van het jaar een onverwacht succes geboekt. Bij nummer 4 VOC-Maarssen verraste de Waddinxveense formatie door een 2-3 zege. "Na een aantal nederlagen een geweldige opsteker", aldus trainer/coach Ronald de Rooij.

Timios, dat dit seizoen debuteert in de promotieklasse, gleed door de slechte resultaten de laatste weken af naar de voorlaatste plaats in het klassement. De Waddinxveners spelen weliswaar na de winterstop meer thuis dan uit, maar een succesje buitenshuis was volgens De Rooij zeer welkom. "Je gaat nu toch met een ander gevoel het nieuwe jaar in."
Timios reisde zonder passer/lopers Robby van Dijk en Erik Jan de Keizer af naar Maarssen. Het miste daarmee twee belangrijke aanvallers en moest met een alternatieve opstelling de strijd aangaan. Met middenaanvaller Martien Grootendorst op de passer/loper-positie startte Timios de eerste set voortvarend. Timios won zowel de eerste als tweede set (20-25, 23-25), maar zag in het vervolg VOC beter in de wedstrijd komen. "Ze gingen duidelijk beter spelen en hadden ook een beter antwoord op onze tactiek", constateerde De Rooij. Nadat VOC de achterstand ongedaan had gemaakt, moest de vijfde set de beslissing brengen. Daarin keerde Timios terug naar de opstelling van de eerste set. De Waddinxveners kwamen 7-4 voor, maar tekenend voor de wisselende winstkansen was dat VOC vier punten later met 8-7 leidde. Bij 14-15 in Timios-voordeel werd Rens de Rooij met succes naar de servicelijn gestuurd. Zijn sprongservice zorgde voor problemen in de VOC-defensie. De thuisploeg kreeg de bal met moeite over het net, waarna de bezoekers de volgende aanval wél afmaakten (14-16).
Door de zege in het inhaalduel steeg Timios van de elfde naar de negende plaats.

"Die negende plaats is magertjes, we blijven kwetsbaar", aldus De Rooij. Omdat de competitie al op 11 januari wordt hervat, gunt hij zijn spelers weinig rust. "Ik heb een extra training ingelast. We kunnen dan beschikken over een servicekanon. We zijn op de goede weg, maar we moeten hard blijven werken om beter te worden."