Afbeelding

Vrijwilliger Hilda van der Schoot van de VoorleesExpress in het zonnetje gezet

Algemeen 217 keer gelezen

Waddinxveen - Hilda van der Schoot, vrijwilliger bij de VoorleesExpress Waddinxveen, is vrijdag 7 december - op Nationale Vrijwilligersdag - verrast met de bekroning tot 'VoorleesExpress held'. Zij kreeg het speldje opgespeld door een voorlezer van het eerste uur.

In januari 2016 is in Waddinxveen de VoorleesExpress van start gegaan, op initiatief van bibliotheek De Groene Venen. Volgens de bibliotheek is het een succesvol project, gericht op het bieden van kansen aan kinderen in taalarme gezinnen. In meer dan honderd gezinnen heeft de VoorleesExpress al geholpen met het verbeteren van de taal van kinderen en ouders.

Hilda startte in 2016 als voorlezer, bleef daarna in haar eerste gezin als taalcoach, waar ze een opleiding voor volgde. Vervolgens werd ze coördinator van andere voorlezers, taalcoach en is daarnaast zelf ook altijd blijven voorlezen in gezinnen waar dat nodig was.
Onder het mom van een vergadering was Hilda naar de bibliotheek gelokt, waar ze werd opgewacht door een groep collega-voorlezers. In een persbericht meldt de bibliotheek: "De verrassing was groot, het speldje meer dan verdiend. Want zonder vrijwilligers als Hilda kan de VoorleesExpress niet het succes zijn als het de afgelopen jaren is geweest."