Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Koningin Máxima brengt Eosta in Waddinxveen een bezoek

  •   160 keer gelezen

Waddinxveen - Koningin Máxima brengt vandaag, 4 december een werkbezoek aan Eosta in Waddinxveen. Eosta is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap van de Koning Willem I Stichting. Deze plaquette beloont bedrijven die zich inzetten voor duurzame innovaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Eosta werd in 1990 opgericht en is distributeur van biologische groente en fruit, met leveranciers in zes continenten en afzet in Europa, de VS en Hongkong. Het bedrijf is initiatiefnemer van meerdere duurzaamheidscampagnes zoals The True Cost of Food, Natural Branding, Dr. Goodfood en Save Our Soils, die consumenten bewust moeten maken van de reële kosten van groenten en fruit.

Koningin Máxima krijgt een rondleiding door het bedrijf, waarbij verschillende innovaties worden getoond, zoals het Nature & More traceerbaarheidssysteem. Via een QR-code op het product krijgen consumenten directe toegang tot de teler, met uitgebreide informatie over de ecologische en sociale impact. Ook zal de koningin een debat bijwonen met sprekers uit de financiële sector, bedrijfsleven en voedingsindustrie over de waarde-gedreven economie en de ondersteuning hiervan door financiële markten.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

Koningin Máxima was in oktober nog in Moerkapelle, ze bracht toen ook een bezoek aan een bedrijf als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap dat het 'Jaarbericht' Staat van het MKB 2018 aanbood aan staatssecretaris Mona Keijzer.

Meer berichten