Logo hartvanwaddinxveen.nl

Christelijk Waddinxveen luidt noodklok voor klimaat

  •   408 keer gelezen

Waddinxveen – De hervormde en protestantse gemeenten in Waddinxveen luiden zaterdag 1 december de noodklok voor het klimaat. Niet alleen in Waddinxveen, maar door het hele land wordt letterlijk de noodklok geluid.

Het is, volgens de christelijke gemeenten, tijd om de klimaatverandering te voorkomen. Daarom wordt nu, vlak voor de internationale klimaattop in Polen, de noodklok op meer dan tweehonderd plaatsen in Nederland geluid. Hiermee hopen de deelnemende kerken een signaal te geven aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

"Het is hoog tijd dat er nagedacht wordt over het klimaat. Wij moeten er voor zorgen dat de aardbodem niet verder achteruit gaat, de wereld moet leefbaar blijven. Door de klok te luiden laten we zien dat wij het belangrijk vinden dat er niet alleen gesproken wordt, maar ook besluiten genomen worden om onze aarde te beschermen", laat Arjo van den Berg, scriba van de hervormde gemeente in een persbericht weten.

Met dit signaal roepen burgers door heel Nederland minister Wiebes op om koploper te zijn op de klimaattop in Polen. De wereldwijde ambitie moet van 2 naar maximaal 1,5 graad opwarming van de aarde.

Faiza Oulahsen van Greenpeace: "Het is 2 voor 12 voor het klimaat. Het is van essentieel belang dat Nederland maatregelen neemt om binnen de maximale opwarming van 1,5 graad te blijven. Dat halen we alleen als we onze CO2-uitstoot met 60 procent terugdringen in 2030. Dat betekent onder andere inzetten op zonne- en windenergie, onze bossen beschermen en de kolencentrales sluiten."

Van de Sint-Janskerk in Maastricht tot de Westertoren in Amsterdam en van de Ontmoetingskerk in Waddinxveen tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe in Anloo; om twee minuten voor twaalf worden op bijna tweehonderd plaatsen in heel Nederland de klokken geluid.

Meer berichten