Afbeelding

In feestkledij naar schoolontbijt

Algemeen 192 keer gelezen

Waddinxveen - Heeft u huisdieren? Is het leuk om burgemeester te zijn? Wat eet u zelf als ontbijt? Waarom heeft Waddinxveen niet meer voetbalverenigingen? Er werden heel wat vragen afgevuurd op burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis die op de kop af precies een jaar burgemeester is van Waddinxveen en voor de tweede keer bij het schoolontbijt in de raadzaal aanschoof. Dit keer was groep 6 van de Dick Bruna school te gast.

De 9-jarige Samuel Stam heeft speciaal voor dit ontbijt een keurig strikje om gedaan. Hij weet de plek naast de burgemeester te bemachtigen en glundert als deze een opmerking over zijn kleding maakt. Ook Daniëlle Sekewael ziet er feestelijk uit. Ze draagt een diadeem in haar haar met glitters in de vorm van kattenoren. En Marieke Star heeft speciaal voor de burgemeester haar nieuwe gele trui aangetrokken. Ze zit naast Maud Welling die een zwarte jurk aan heeft. "Alleen jammer dat onze kat er vannacht op heeft gelegen. Mijn jurk zit onder de kattenharen."
Het gros van de leerlingen zegt bijna iedere dag wel te ontbijten. Brood, yoghurt, fruit, er wordt van alles genoemd. De burgemeester at zelf als kind altijd pap. "Toen ik getrouwd was, stapten we over op brood maar dat vind ik zo droog. Ik krijg dat niet weg, dus meestal eet ik nu yoghurt met muesli." Hij benadrukt nog eens het belang van een gezond ontbijt. "Pak maar een appel, jongens, voordat jullie weggaan. Dat is ook gezond." De jongedames willen wel even gecheckt hebben of de appels gewassen zijn. De bode knikt instemmend.

Nieuwenhuis probeert ieder kind tijdens het ontbijt nog even apart wat aandacht te geven door langs alle tafels te lopen. Hoe oud hij is, wordt hem gevraagd. "Wat denk je? Dertig? Dat is wel heel aardig. Ik ben 41 jaar." De leerling merkt op: Dan bent u net zo oud als mijn vader."

Voordat de kinderen terug naar school gaan, wordt door de burgemeester een cheque overhandigd aan de groep. De gemeente betaalt symbolisch voor het schoolontbijt met een donatie aan een goed doel, dit keer gaat 100 euro naar Stichting Kinderpostzegels.