De koop van de tennishal naast het zwembad is een 'strategische aankoop' volgens wethouder Kees de Jong.
De koop van de tennishal naast het zwembad is een 'strategische aankoop' volgens wethouder Kees de Jong.

Twijfels over noodzaak snelle aankoop tennishal

Algemeen 666 keer gelezen

Waddinxveen – Een aantal partijen in de raad is niet overtuigd van de noodzaak van een snelle aankoop door de gemeente van de tennishal bij De Sniep. Vooral D66 heeft twijfels. "Het lijkt me toch best risicovol", aldus fractievoorzitter Albert Grooten.

Door Erik van Leeuwen

De gemeente heeft een principe-overeenkomst gesloten met de eigenaar van de hal. Het is de bedoeling dat de hal meteen na aankoop wordt gesloopt. De totale kosten voor de aankoop en de sloop bedragen 750.000 euro.

Het gaat om een zogenaamde 'strategische aankoop'. "We kopen de grond met oog op de toekomst", benadrukte wethouder Kees de Jong. "Als er rond 2030 een nieuw zwembad moet komen, geeft dat ons de ruimte om een en ander te realiseren. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat het oude zwembad tijdens de bouw van het nieuwe zwembad dienst blijft doen zodat klanten niet verloren gaan."

De wethouder wees ook op het gevaar dat de hal in private handen komt. "In dat geval is het zwembad ingesloten tussen twee private partijen. Het is dan wellicht lastiger om het een en ander te realiseren. Nu hebben we alle kaarten in handen."
De raad onderkent de voordelen van een aankoop, maar heeft tegelijkertijd ook twijfels over de snelheid waarmee de gemeente tot koop wil overgaan. D66-raadslid Albert Grooten vindt de haast overbodig en stelde voor om met een besluit te wachten tot de nieuwe raad is aangetreden. Het CDA denkt dat de gemeente te veel gaat betalen. Fractielid Rens Dröge. "Ik vraag me af of dit wel de beste prijs is die uitonderhandeld had kunnen worden."
Grooten vindt het daarnaast een groot financieel risico dat op kosten van de gemeenschap wordt genomen. "Het is toch bijna een miljoen euro. Ik begrijp het belang van een strategische aankoop, maar het is geen vijf voor twaalf. Laten we de tijd nemen."

De gemeente verkocht de hal in 1986 voor een bedrag van 335.000 gulden. "Koop je die hal nu, dan hou je voor het hele sportgebied aan de Sniepweg je kaarten in handen. Gaat een andere partij er mee aan de haal, dan gaat de hal óf verpauperen óf die ander gaat plannen maken die onze plannen in de toekomst in de weg kunnen staan", gaf wethouder De Jong aan.