Afbeelding

Groene inpassing Vredenburghlaan geregeld in ander plan

Algemeen 625 keer gelezen

Waddinxveen - De Vredenburghlaan krijgt hoe dan ook een groene inpassing. Volgens wethouder Kees de Jong kan hier geen misverstand over bestaan.

"Er is wat onduidelijkheid ontstaan omdat de provincie niet aan een groenzone mee wil betalen en dit ook niet vermeld staat in het ontwerpbestemmingsplan Vredenburghlaan. Maar de Vredenburghzone wordt in een apart plan geregeld", legt de wethouder uit.

Volgens De Jong hangt het college erg aan 'een groene long' aan de zuidkant van Waddinxveen. "Ook als de Vredenburglaan niet aangelegd zou worden, dan nog wordt deze groenzone aangelegd."

De Jong meent dat inwoners van Waddinxveen dicht bij huis moeten kunnen recreëren of een rondje met de hond moeten kunnen lopen. Daarnaast dient de groene buffer straks als afscherming van de weg.

De wethouder pleit niet voor hier en daar een boom, maar eerder voor 'een strook Gouwebos'. De invulling van de groenzone is nog niet gereed. "Die willen we samen met omwonenden en grondeigenaren gaan bedenken."

Wel is al duidelijk dat aan de overzijde van de Vredenburghzone bomen worden geplant. En dat de strook ten noorden van de Vredenburghlaan, naast de wijken Zuidplas en Park Triangel prioriteit krijgt. Ook blijft inpassing mogelijk van bestaande functies zoals bijvoorbeeld landbouw.

Volgens de wethouder is dit het grootste groenproject van de gemeente. Over bedragen doet De Jong geen uitspraken, aangezien er nog onderhandeld wordt met grondeigenaren.