Het toernooi was vorig jaar minder goed bezet. (foto: archief HvH)
Het toernooi was vorig jaar minder goed bezet. (foto: archief HvH)

Ouderwets volle bak op open toernooi TV Waddinxveen

Sport 1.049 keer gelezen

TENNIS
Waddinxveen – Met meer dan 250 inschrijvingen herleven oude tijden op het open toernooi van TV Waddinxveen, dat deze week wordt gehouden. “We maken het het hele jaar gezellig en dat waarderen mensen.”

Beter tennisweer was bijna niet denkbaar, toen zaterdag de eerste spelers voor hun partijen de baan opgingen. Volop zon, een beetje wind. Afgelopen weekend ging het toernooi bij TV Waddinxveen meteen vol gas. “We hebben zaterdag achttien of negentien partijen”, zegt Claudia Esveldt, woordvoerder van de club. “En zondag ook zo’n twintig.”

Het is lang geleden dat het Waddinxveen Open tijdens het voorweekend zo druk bezet was. “We zijn trots op het aantal deelnemers”, zegt Esveldt, wijzend op de ruim 250 inschrijvingen. De stijging is opvallend omdat op andere open toernooien het aantal deelnemers terugloopt. “Daarom tellen we onze zegeningen. Voorgaande jaren zaten we rond de 170, 175 inschrijvingen.”
De verklaring voor de toenemende populariteit ligt volgens de toernooicommissie mede door de opzet van het toernooi. Als het even kan wordt ervoor gekozen in poules te spelen en niet volgens het afvalsysteem. “Het voordeel is dat mensen verzekerd zijn van minimaal twee of drie partijen, waar je anders na één ronde al klaar kunt zijn. Daardoor kweek je meer binding met de spelers, wat weer zorgt voor meer gezelligheid”, weet Esveldt.
De tweede reden dat Waddinxveen weer meer in trek is, komt volgens Esveldt door de andere toernooien die de club gedurende het jaar houdt. Ze wijst onder andere op het après ski-toernooi. “Mensen waarderen het als je als club veel energie steekt in een evenement. Wij proberen er altijd iets leuks van te maken. Als ze het hier gezellig vinden, komen ze terug. Daar plukken we nu zeker de vruchten van.”
Een open toernooi als dat van Waddinxveen kan niet zonder thema. Dit jaar is dat het Verenigd Koninkrijk. “Tennis is een feestje, maar het gaat ook om de aankleding. Uiteraard is ons menu aangepast: er staat fish en chips op de kaart.”