Martijn Peters stopt als trainer bij Be Fair.

Derde nederlaag in vier wedstrijden voor Be Fair, ASW breekt in tweede helft

Sport 1.003 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - Be Fair heeft in de resterende twee wedstrijden niets meer te winnen of te verliezen. Nadat de Waddinxveners zich al eerder in veiligheid hadden gebracht, verspeelden zij zaterdag de laatste kans op deelname aan de nacompetitie. Siveo’60 bezorgde Be Fair op sportpark ’t Suyt een 1-2 nederlaag.

Na een goede serie na de winterstop kreeg Be Fair toch weer uitzicht op de vierde plaats in het klassement in de vierde klasse, maar de laatste maand vielen de resultaten tegen. De nederlaag tegen Siveo’60 uit Zegveld was de derde in vier wedstrijden. “Dat we de laatste tijd behoorlijk wat spelers moesten missen vanwege blessures heeft invloed gehad”, constateerde trainer Martijn Peters. “We waren op een gegeven moment niet ver verwijderd van een plaats in de top drie.”

In de thuiswedstrijd tegen Siveo’60 liet Be Fair ook te veel kansen onbenut om met een goed resultaat van het veld te stappen. Nadat de bezoekers op een vroege voorsprong waren gekomen, kwam de thuisploeg na een minuut of 25 beter in het spel. Dat leverde wel kansen op, maar niet de verdiende gelijkmaker.

Ook na rust drong Be Fair aan. Na een kwartier werd een speler van Siveo na een grove charge op Steven van Puffelen met een rode kaart van het veld gestuurd. Van Puffelen raakte bij de actie zo zwaar geblesseerd aan zijn been dat hij meteen het veld moest verlaten. “Hij had veel pijn, hopelijk valt het mee”, zei Peters. Deze week moet duidelijk worden hoe ernstig de blessure is.

Be Fair kon de manmeersituatie op het veld niet meteen benutten. Sterker, door balverlies in de laatste lijn kreeg een speler van Siveo vrije doorgang naar het Waddinxveense doel (0-2). Een kwartier voor tijd bracht Ruben Janssens Be Fair terug in de wedstrijd. In blessuretijd leek het offensief resultaat op te leveren, maar de 2-2 van Stephan Karreman werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Be Fair speelt zaterdag tegen Cabauw zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Een week later wordt in en tegen Linschoten het seizoen afgesloten. Dat is meteen ook de laatste wedstrijd van Martijn Peters als hoofdtrainer. Peters stopt na twee seizoenen Be Fair en wordt opgevolgd door Robbert Stuut.

ASW breekt in tweede helft
Waddinxveen – ASW is strompelend op weg naar de finish. Ook in de thuiswedstrijd tegen DVC kwam de formatie van trainer Justin Sterk niet tot winst.

Dat ASW nog op de zesde plaats staat hebben de Waddinxveners te danken aan de sterke eerste competitiehelft. Na de winterstop zijn de resultaten beduidend minder. In de laatste tien wedstrijden was ASW slechts goed voor acht punten.

Tegen DVC speelde de thuisploeg echter een prima eerste helft waarin Justin van Holie en Fokke Fennema hun ploeg op een 2-0 voorsprong zetten. Na de pauze verloor ASW echter de grip op de wedstrijd. “We misten voor in de verdediging nogal wat spelers”, zei Sterk. “We moesten echt improviseren. We hadden met Peter Kleijnk en Wesley Vermeer maar twee echte verdedigers. We hadden in Aldin Smaijlovic in het centrum gezet en Ewout Haagsman als rechtsback. Dat zijn normaal gesproken spelers die op het middenveld en aanval spelen. Daar misten we ze.”

Zelf kreeg de trainer een rode kaart omdat hij het veld betrad na een discussie met de scheidsrechter. “Volgens de scheidsrechter hadden we al vijf keer gewisseld, maar dat hadden we pas vier keer gedaan. Gevolg was dat een speler van ons niet kon invallen. Ik heb gevraagd of ik zijn boekje kon zien en betrad daarbij inderdaad het veld. Na afloop gaf de scheidsrechter zijn fout toe, maar handhaafde wel de rode kaart.”

Sterk is automatisch voor één wedstrijd geschorst.

MO12 kampioen
Bij ASW vierde MO12 zaterdag het behaalde kampioenschap. De Waddinxveense meisjes waren vorige week al kampioen geworden, maar behaalden zaterdag in de laatste speelronde nog een 5-0 overwinning op VEP uit Woerden. Het team bleef daardoor ongeslagen en werd zaterdag na de zege in Woerden feestelijk onthaald in de kantine.