De korbiskampioenen. (foto: pr)
De korbiskampioenen. (foto: pr)

Korbis huldigt kampioenen en praat raad bij

Sport

KORFBAL
Waddinxveen – In de rust van de wedstrijd van Korbis 1 tegen ALO vond na twee jaar weer de traditionele kampioenenparade plaats. De club huldigde twaalf zaal- en veldkampioenen onder toeziend oog van vertegenwoordigers van vijf van de zes raadsfracties, die waren uitgenodigd.  “Ook wij zijn aan het groeien”, zei voorzitter Peter Sliedrecht. “Dat willen we ook graag, we hebben als club ambities.”

Korbis telde, voor de explosieve groei van Waddinxveen, jarenlang 200-250 leden. Het ledental groeit gestaag. “Dat is mooi, want we willen graag dat veel kinderen en volwassenen deze mooie sport kunnen beoefenen en dat zij dat kunnen doen bij de leukste korfbalclub van de regio. We merken dat ledenwerfcampagnes goed werken. We hebben pas het schoolkorfbaltoernooi gehouden en twintig kinderen trainen nu voor proef mee.”

Qua capaciteit begint het te knellen, volgens Sliedrecht. “We klagen niet, maar het zou heel fijn zijn als we in de toekomst een half kunstgrasveld erbij zouden kunnen krijgen. Daarnaast willen we ons clubgebouw aanpakken, maar door de onzekerheid over het zwembad lijkt het ons niet verstandig dat nu al te doen. Het gaat ons om perspectief voor de toekomst. We hebben één heren- en één dameskleedkamer met elk vier douches. We hebben nu al 26 teams, waarvan gemiddeld de helft thuis speelt.”