Eén van de rwee strafcorners die HCW zondag tegen Strawberries kreeg.
Eén van de rwee strafcorners die HCW zondag tegen Strawberries kreeg.

Geen superkrachten op Super Sunday

Sport 346 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – Super Sunday heeft de heren van HC Waddinxveen geen superkracht gegeven. Net als de voorgaande negentien competitiewedstrijden ging zondag ook de laatste wedstrijd, tegen Strawberries, verloren (0-4). Het was meteen het afscheid van de derde klasse voor HCW.

Door Erik van Leeuwen

Nederlaag of niet, van de vele toeschouwers op het zonneterras voor het clubhuis van HCW kregen de Waddinxveense spelers zowaar nog een staande ovatie. Voor de spelers het sein om hun bovenlichaam te ontbloten en de bezwete shirts in het publiek te gooien. “Die shirts komen over het algemeen in handen van hun vriendin terecht”, wist trainer Paul van Laak te melden.

Van Laak had ingezet op een overwinning op de laatste zondag van het jaar, maar moest na afloop tot de conclusie komen dat zijn spelers niet scherp genoeg waren om tegenstander Strawberries te verslaan. “Het is zeker niet zo dat we zijn weggespeeld, maar we kunnen aanvallend geen vuist maken. Ons rendement is te laag.”

HCW heeft ondanks de nederlagenreeks wel degelijk stappen gezet, vindt Van Laak. “Vooral qua organisatie. We worden niet meer dronken gespeeld. Kijk naar de wedstrijd van vandaag. Al onze tegendoelpunten vallen uit strafcorners.”

Van Laak had daarom graag doorgebouwd, maar de meerderheid van de spelersgroep is het verliezen echter beu en kiest er liever voor om een klasse lager te gaan spelen. Daardoor komt het meerjarenproject na een jaar al tot een einde, tot grote spijt van Van Laak, die ervan overtuigd is dat Waddinxveen een stabiele derdeklasser had kunnen worden. 

“Ik begrijp de club hoor”, zegt Van Laak, die sprak van een ‘hectische week’. “Je kunt de spelers niet dwingen om in de derde klasse te blijven spelen. Waddinxveen is ook te klein om dan met andere spelers een nieuw team te formeren.”

Zeker is dat Van Laak niet meegaat naar de vierde klasse, wel is hij in gesprek met de club over een langer verblijf als trainer. De Waddinxveense dames zouden hem graag inlijven. “Ik sta er open voor, want ik heb het reuze naar mijn zin hier. Maar de voorwaarden moeten wel goed zijn. De meiden willen, maar er moet ook een vaste keeper zijn.”