Peter van der Hoek (rechts op archiefbeeld) speelde 'ouderwets sterk' volgens de trainer.
Peter van der Hoek (rechts op archiefbeeld) speelde 'ouderwets sterk' volgens de trainer.

ASW zwaait Peter van der Hoek uit

Sport 421 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft zaterdag met een nederlaag afscheid genomen van het seizoen en de vijfde klasse. De Waddinxveners verloren met 2-3 van Cabauw in een wedstrijd waarbij alle aandacht uitging naar Peter van der Hoek.

De middenvelder speelde twintig jaar in de selectie en kreeg daarvoor van de club en zijn medespelers een eerbetoon. Speciaal voor de gelegenheid droeg hij de aanvoerdersband en kreeg hij een bedrukt shirt. Ook zijn twee dochters waren er, gekleed in een shirt met de tekst ‘Papa bedankt’.

“Hij speelde ouderwets sterk”, zei trainer Justin Sterk die speciaal voor de laatste wedstrijd van de clubcoryfee terug was gereden vanuit Wierden, waar ASW het jaarlijkse jeugdvoetbalkamp had. “Of dat leuk is? Nou en of, ik heb twee nachten drie uur geslapen, dus ik ben topfit. We doen van alles, van bingo tot bosspel. Zaterdagavond hebben we het dierengeluidenspel gedaan. Ik was padwachter, maar mijn assistent Rick van Wijk was een bromvlieg.”

De thuisploeg zette het enthousiasme om in een fraaie openingsgoal, die Sterk omschreef als ‘tiki taka-voetbal’. De aanval uit het boekje werd door Fokke Fenema met de binnenkant van de schoen afgemaakt: 1-0. “Het was jammer dat het binnen een paar minuten gelijk was”, reageerde Sterk, die zag dat Cabauw weinig kansen nodig had. “Na de pauze maakten ze uit hun derde en vierde kans de 1-2 en 1-3.”

Het slotakkoord op sportpark De Sniep kwam van ASW. Een voorzet van invaller Hidde van Eijk werd door een verdediger van de gasten in eigen doel gewerkt. Voor ASW was de aansluitingstreffer het sein om nog een keer extra aan te zetten, maar zonder succes.

Behalve Van der Hoek speelde ook Ebony Overdijk zijn laatste wedstrijd voor ASW 1. De doelman vertrekt naar VV Maarssen.