Martijn Peters vond dat zijn ploeg gewoon had moeten winnen.
Martijn Peters vond dat zijn ploeg gewoon had moeten winnen.

Be Fair zakt na rust door het ijs

Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair lijkt zich te moeten opmaken voor de nacompetitie. Na de 2-3 thuisnederlaag tegen Gouda is de dertiende plaats in de derde klasse het hoogst haalbare voor de ploeg van trainer Martijn Peters.

Om nog elfde te worden en de nacompetitie te ontlopen moest Be Fair zaterdag winnen van Gouda. Door het verlies liep de achterstand op de concurrenten Lugdunum en Gouda verder op. Helemaal zeker zijn de Waddinxveners ook nog niet van deelname aan die nacompetitie, want hekkensluiter FC VVC kan nog langszij komen als het in de laatste vijf wedstrijden een achterstand van vijf punten ongedaan maakt.

Mocht Be Fair in de nacompetitie komen, dan wacht het in elk geval een lastige route, met drie ronden, inclusief finale. Van de acht teams speelt alleen de winnaar van de finale volgend seizoen in de derde klasse. Nacompetitie spelen betekent ook dat het seizoen van Be Fair nog even voortduurt. De laatste reguliere speelronde staat voor zaterdag 4 juni op het programma, op 7 en 11 juni zijn de eerste twee ronden van de nacompetitie, zaterdag 18 juni de finale op neutraal terrein.
Trainer Martijn Peters beschouwt de nacompetitie als een herkansing. Hij hoopt dat zijn elftal de opgaande lijn de komende weken kan voortzetten. “We hadden zaterdag gewoon moeten winnen”, baalde de oefenmeester van de 2-3 nederlaag tegen Gouda. “Voor rust waren we heer en meester; 2-0 was een terechte afspiegeling van de veld- en kansenverhoudingen.”

Voor Be Fair maakte Haitem el Harti beide treffers. Direct na de pauze kreeg Tom de Vos na een goede actie een grote kans op 3-0, maar in het daaropvolgende kwartier draaiden de kansen. Eerst benutte Gouda een strafschop, die gegeven werd na een sliding van Falco Jannes die de bal én de tegenstander raakte, en na een uur spelen werd het 2-2. Be Fair was in die fase het spoor volledig bijster en daarvan profiteerde Gouda in de 68ste minuut met een derde doelpunt. Het was een curieus doelpunt, omdat de ingeschoten vrije trap van de gasten dwars door de Waddinxveense muur ging. Alsof dat niet genoeg was, moest even later Michael Lodder na een opstootje op het middenveld met een rode kaart het veld verlaten. Met tien tegen elf slaagde Be Fair er niet meer in het tij te laten keren.