Een beeld dat voorlopig niet meer te zien is: de opkomst van de spelers van Be Fair 1 voor de fraaie tribune. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Een beeld dat voorlopig niet meer te zien is: de opkomst van de spelers van Be Fair 1 voor de fraaie tribune. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Baggerpoel, Be Fair mijdt hoofdveld

Sport

VOETBAL
Waddinxveen – De hoofdmacht van Be Fair speelt zijn thuiswedstrijden dit seizoen niet meer op het hoofdveld. De KNVB heeft vanwege de slechte staat van het veld toestemming gegeven om uit te wijken naar kunstgras.

“Het is een baggerpoel”, zegt Be Fair-trainer Martijn Peters over het hoofdveld. “Er is veel modder en op één of andere manier kan het water niet weg. Ik ben geen deskundige, maar ik heb me laten vertellen dat het aan de drainage ligt.”
Volgens Peters is het veld in erbarmelijke staat. “Het is hobbelig en er zitten overal gaten in. Als een speler afzet, laat de plag los. Het is erg modderig. De moeilijkheidsgraad om een bal te stoppen en aan te nemen is heel hoog.”
Het complex van Be Fair telt vijf velden, drie gras- en twee kunstgrasvelden. Dat de hoofdmacht voor zijn thuisduels uitwijkt naar kunstgras wil niet zeggen dat er niet gevoetbald wordt op het hoofdveld. De jeugd blijft er spelen, omdat dat noodzakelijk is.
Be Fair is de laatste jaren fiks gegroeid. Eind vorig jaar verwelkomde de club het duizendste lid. De verwachting is dat Be Fair verder doorgroeit. De huidige capaciteit is daar echter niet op berekend. De club heeft de wens dat het natuurgras op het hoofdveld wordt vervangen door kunstgras. De gemeente zegt daarover in gesprek te zijn.
Op sportief vlak was er voor Be Fair zaterdag eindelijk een lichtpuntje. Na zes verloren wedstrijden en één oefenduel won het team weer eens. Bij tweedeklasser Alexandria’66 bleef Be Fair door treffers van Haitam el Harti en Geert Koren aan de goede kant van de score (1-2).

Be Fair telde twee debutanten, doelman Jack Verzijl en centrale verdediger Falco Jannes. Zaterdag wordt geoefend bij SEV in Leidschendam en ook op 12 februari is het de bedoeling dat een vriendschappelijk duel wordt gespeeld. Be Fair, dat in de derde klasse op de voorlaatste plaats staat, hervat de competitie zaterdag 19 februari thuis tegen Sporting Leiden. Dat duel is het eerste op kunstgras.