Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Trainer Justin Sterk geeft aanwijzingen aan &eacute;&eacute;n van zijn jonge spelers.</p>

Trainer Justin Sterk geeft aanwijzingen aan één van zijn jonge spelers.

ASW op zoek naar balans op middenveld

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen - “Het gas eraf en dan het gas er weer op.” De selectie van ASW krijgt na de laatste training morgen, donderdag 15 juli, ruim twee weken zomerreces. Trainers Justin Sterk en Rick van Wijk puzzelen inmiddels verder aan hun ‘ideale’ elftal.

Door Erik van Leeuwen

Afgelopen week publiceerde de KNVB de competitie-indeling voor het nieuwe seizoen. In vergelijking met het vorige seizoen staan op de lijst van dertien tegenstanders van ASW twee nieuwe namen: BSC’68 uit Benthuizen en FC Oosterheem (Zoetermeer) zijn vervangen door WDS en Hazerswoudse Boys.

Laat die laatste club nu juist de sparringpartner zijn van ASW afgelopen donderdag in de laatste oefenwedstrijd van de Waddinxveners voor de zomerstop. ASW verloor met 4-1. “Voor rust hadden we weinig in te brengen en kwamen we op een 3-0 achterstand, maar in de tweede helft zag het er al een stuk beter uit”, oordeelde trainer Justin Sterk. “Dat we 1-1 hebben gespeeld, zegt al iets.” 

De twee oefenwedstrijden die ASW voor de zomerstop speelde – eerder kwamen de Waddinxveners in actie tegen Linschoten – geven Sterk en collegatrainers Rick van Wijk en Marco van Zeeland verdere inzichten in de staat van hun team. “We zijn nog wat zoekende hier en daar”, zei Sterk. “Vooral voor de spitspositie. Daar speelde nu Patrick van Leeuwen als alternatief voor Sander Karis, die niet helemaal fit van vakantie is teruggekomen. We moeten nog een ei leggen over hoe we gaan spelen voorin. Het kan best zijn dat we dat doen met een valse spits.” 

Over een ander experiment was Sterk zeer tevreden. Verdediger Gert-Jan Olofsen stond op het middenveld. Voor de balans, zoals dat in trainersjargon heet. “Hij doet geen spectaculaire dingen, maar veroverde veel ballen en speelt daarna naar de goede kleur.”

ASW begint de echte voorbereiding op het nieuwe seizoen op 31 juli. Dat gebeurt in Brouwersdam met een strandtraining.

Meer berichten