Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Marco van Leeuwen is komend seizoen geen trainer meer van de seniorenselectie.</p>

Marco van Leeuwen is komend seizoen geen trainer meer van de seniorenselectie.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Competitie stil, Korbis schakelt door

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – De tweede helft van de veldcompetitie mag dan zijn afgeblazen, dat wil niet zeggen dat bij Korbis alles op een laag pitje komt te staan. De club schakelt door naar een vullend programma tot de zomervakantie, inclusief internationals.

Erik van Leeuwen

Als een grote schok kwam het niet, het besluit van het KNKV om de tweede helft van de veldcompetitie te schrappen. Lang was in korfballand hoop dat in mei en juni het tweede bedrijf van het veld afgewerkt kon worden, maar bij gebrek aan perspectief trok de bond de stekker eruit. 

“Een verstandig besluit”, zegt Rick Hagen, voorzitter van de technische commissie van Korbis. “We hadden het liefst gespeeld, maar in deze situatie, met nog veel besmettingen en ziekenhuisopnamen, is dat niet reëel. De bond had 1 mei als een soort deadline. Op die datum zouden er geen beperkingen moeten zijn met trainen. Op dit moment is het voor spelers ouder dan 26 jaar nog steeds niet mogelijk voluit te trainen.”

Hagen en Korbis hielden er al rekening mee dat de competitie zou worden geschrapt. “We willen meteen doorschakelen. We hadden ook een scenario waarbij het zou zijn toegestaan om tegen buurclubs wedstrijden te spelen. Daar hadden we al contacten voor gelegd. Ook dat is echter een brug te ver. We zullen ons tot de zomer zelf moeten vermaken.”

Met nog ruim twee maanden te gaan tot die zomervakantie werkt Korbis met twee perioden. Eentje tot 1 juni, eentje erna. “Vanaf 1 juni gaat het vizier richting komend seizoen. Dan starten we met de nieuwe teams en trainers. Daarvoor organiseren we nog een aantal activiteiten.”

Eén daarvan is de Tour van NL Korfbal, dinsdag 18 en woensdag 19 mei. Korbis is één van drie verenigingen in Nederland die de eer te beurt valt. Spelers uit de Nederlandse ploeg komen die dagen clinics geven. “We wilden er een feestje van maken voor de hele regio, dus we hadden ook buurverenigingen uitgenodigd”, zegt Hagen. “Die hebben we echter moeten afzeggen. Dat is jammer, maar we hebben wel toestemming om alle Waddinxveense scholen uit te nodigen voor clinics. Het schoolkorfbaltoernooi moesten we schrappen en dan is dit een mooie vervanging.”

Eerste klasse
De technische commissie moet binnenkort nog wel een besluit nemen op welk niveau men het eerste team in de veldcompetitie inschrijft. Nu de competitie geschrapt is en als niet gespeeld wordt beschouwd, behoudt Korbis het recht in de eerste klasse te spelen.

Dat stelt de club voor een dilemma. De eerste zes wedstrijden werden met forse cijfers verloren. “We gaan in gesprek met de spelers”, zegt Hagen. “Aan de ene kant is de eerste klasse een mooi niveau waarvoor we jarenlang geknokt hebben, aan de andere kant moet je ook kijken wat het met het plezier doet als je in de eerste klasse blijft.”

Korbis zal ook op zoek moeten naar een nieuwe trainer, want Marco van Leeuwen stopt. “Ik had nog wel willen doorgaan, maar de club heeft een koerswijziging aangekondigd. In hoofdlijnen komt het erop neer dat het eerste uit vooral oudere spelers gaat bestaan. Ik ben juist een trainer die het leuk vindt om spelers te laten ontwikkelen. Met de nieuwe koers voelde ik mij te veel gebonden.”

Meer berichten