Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Edo Herrera en zijn team zijn aan mogelijke degradatie ontkomen.</p>

Edo Herrera en zijn team zijn aan mogelijke degradatie ontkomen.

(Foto: archief)

Weer ontsnappingsroute voor hockeyers HCW

  •   keer gelezen   Sport

HOCKEY
Waddinxveen – Met het definitief stoppen en schrappen van de competitie dit seizoen is de hoofdmacht van hockeyclub Waddinxveen verzekerd van een nieuw seizoen in de derde klasse. “Als je het sec bekijkt klopt het wel dat we voor de tweede keer zijn gered door een besluit van achter de tafel”, zegt aanvoerder Edo Herrera.

Toen de hockeybond het besluit vrijdag de wereld in slingerde, was er geen grote vreugde bij Herrera, zijn trainer Hans van Baere en de andere selectieleden. “Het is meer ter kennisgeving aangenomen”, zegt Herrera. “Dit besluit zat eraan te komen. De bond kon ook niet heel veel anders. De vooruitzichten zijn niet zo dat er al snel gespeeld kan worden.”

Het gevolg is dat de zes gespeelde speelronden als niet gespeeld worden bestempeld. Herrera: “De bond had in de reglementen voor dit seizoen al vastgelegd dat voor promotie en degradatie minimaal de helft van de wedstrijden gespeeld zouden moeten worden. Er ging nog een alternatief rond, waarbij het een optie was om vijf wedstrijden te spelen. Daarmee zou precies één competitiehelft afgewerkt zijn. Ook dat was echter niet haalbaar.”

Minst charmant
HCW verkeerde in hevige degradatienood en dus kwam de ontsnappingsroute het team van Herrera wel van pas. “We hadden ons liever op eigen kracht veilig gespeeld. Dit is de minst charmante manier, maar de uitkomst is wel gelijk.”

Volgens hem is handhaving belangrijk. “Meerdere jongens, onder wie ook ik, hebben uitgesproken dat we niet zo zitten te wachten op de vierde klasse. Het is elk jaar een klus om een selectie bij elkaar te krijgen, maar dit maakt het dus wel makkelijker.”

Meer berichten