Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Bas Huizing tijdens een sessie van heren 1 van Timios.</p>

Bas Huizing tijdens een sessie van heren 1 van Timios.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Met warme sokken het beachveld op

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Het zand op de drie velden op de beachlocatie van volleybalvereniging Timios ligt er niet voor niets. In tijden dat indoorvolleybal dood is, draait het beachvolleybal van de club overuren. “Het mag alleen wel wat warmer.”

Erik van Leeuwen

Als Bas Huizing volop in een sessie zit met drie teamgenoten, geeft de thermometer acht graden aan. Niet zo heel lekker, als je met blote voeten door het koude zand moet wroeten. Huizing heeft echter een oplossing. Hij betreedt de arena met warme sokjes. “Wetsocks”, zegt hij. “Werkt geweldig en kan ik iedereen aanraden.”

Nog een paar weekjes en dan verwacht Huizing ‘blootvoets’ het zand te betreden. “In het begin was het helemaal koud”, zegt hij. “We pakken ons goed in. Soms lange broek, lekkere warme trui. Als je even speelt, merk je niks meer.”

Eind februari waren de vrijwilligers van Timios al in de weer om de velden op te zetten. Veel eerder dan normaal. De club werd min of meer naar de beachlocatie gejaagd. Zonder hal was de eigen Timios Beach de enige mogelijkheid. “Zeker in deze tijd een luxe”, erkent Huizing, die samen met Ronald de Rooij het trainingsschema en de financiën regelt.

Huizing had als middenaanvaller van Timios 1 al een even kort seizoen als de rest van de vereniging. Na een paar weken competitie was het gedaan met de pret. “Dat was jammer, want we waren lekker begonnen aan de competitie. We stonden derde, virtueel tweede.” De hoofdmacht was net begonnen in een nieuwe teamsamenstelling. Nieuw was ook de klasse: eerste klasse in plaats van promotieklasse. 

Degradatie
“We stonden vorig seizoen laatste toen de competitie abrupt door corona stopte”, reageert Huizing. “Driekwart van de competitie was gespeeld, dus de stand van dat moment werd ook de eindstand.”

Huizing en zijn teamgenoten hadden vrede met die uitkomst. “Ik zeg niet dat het een bevrijding was, maar voor het team is degradatie goed geweest. Het was geen lekker seizoen en dat zal iedereen die erbij is geweest beamen. We speelden meer tegen dan met elkaar. Te veel haantjes. Buiten het veld ging het prima, erin was het minder.”

Met een tweede team dat ook in de eerste klasse uitkomt en een goede verdeling van de haantjes, zitten ze bij Timios weer op het goede spoor. “Geen gezeur, geen gedoe. Wat ook meespeelde, was dat we als team in de promotieklasse op onze tenen moesten lopen. Die druk, die elke week voelbaar was, is er nu veel minder. Voor deze groep is de eerste klasse een prima niveau.”

Dat de huidige spelers op één lijn zitten, blijkt ook uit het feit dat zij zelf onderling de trainingen verzorgen. “Dat kan prima als je daar aan het begin van het seizoen goede afspraken over maakt. Elke training wordt door een andere speler gegeven. Iedereen doet dan volledig mee. Eén speler hebben we overigens ontslagen van de verplichting om training te geven. Dat is het jongste lid van zeventien jaar.” 

Huizing hoopt dat het in de zomer weer is toegestaan om beachvolleybaltoernooien te spelen. “Ook wij organiseren normaal gesproken regelmatig toernooien onder de paraplu van de NeVoBo. Ik hoop dat dat lukt. Iedereen is eraan toe om iets doen.”

Meer berichten