Bert de Best gaat voor laatste karwei bij Be Fair: ‘Niet bevredigend’
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Bert de Best tijdens de voorbereiding op dit seizoen.</p>

Bert de Best tijdens de voorbereiding op dit seizoen.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Bert de Best gaat voor laatste karwei bij Be Fair: ‘Niet bevredigend’

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Hij had graag met een prijs afscheid genomen als trainer van Be Fair, maar dat is Bert de Best niet gegund. Nu er ook een streep is gezet door de competitie van dit seizoen vertrekt de Zoetermeerse oefenmeester komende zomer na drie jaar en twee onafgemaakte seizoenen van sportpark ‘t Suyt. “Het geeft niet bepaald een bevredigend gevoel.”

Erik van Leeuwen

Relativeren kan De Best als de beste. Hij vindt zichzelf vooral niet zielig. “In het grote probleem dat de wereld heeft, is het niet doorgaan van de voetbalcompetitie iets kleins”, stelt hij nuchter vast. “Het is ook niet zo dat dit besluit van de KNVB plotseling komt. Iedereen die voetbalt zag dit aankomen. Als we nog een keer wedstrijden kunnen spelen, dan is de tijd te kort; een competitie in twee maanden spelen, zag ik persoonlijk niet zitten. Dan prop je alles in een kleine periode. Eerlijk was het niet geweest. Vandaar dat ik alle begrip heb voor het besluit. Er is nu duidelijkheid.”

Dat wil niet zeggen dat het karwei van De Best bij Be Fair erop zit. “Nee hoor, ik wil het netjes afmaken en daartoe voel ik mij ook verplicht naar de club en de spelers. We kunnen weer trainen in teamverband en dat gaan we ook doen. Twee keer in de week, want we hebben nog wat lichamelijke schade te repareren. Voor de 27-plussers maken we, totdat ze kunnen aansluiten bij de groepstraining, een eigen programma. Het zal voor iedereen wennen zijn. We trainen op dinsdag en donderdag van kwart over zeven tot half negen. Daarna moeten we naar huis, want er is nog steeds de avondklok.”

Hij heeft geen idee in welke fysieke staat zijn spelers zich op de eerste training melden. “De ene speler zal meer voor zichzelf hebben gedaan dan de andere. Eén ding is zeker: zo lang ongestraft niet trainen heeft altijd gevolgen. Daarom beginnen we met een lage intensiteit. Hopelijk kunnen we op den duur wat oefenwedstrijdjes spelen.”

Meer berichten