Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Voor BC Invictus valt de pijn dit keer mee

  •   keer gelezen   Sport

BADMINTON
Waddinxveen – Geen ingewikkelde protocollen bij badmintonclub Invictus na de nieuwe maatregelen, maar slechts een beperkte aanpassing in het vrij spelen en trainen. Als niet-contactsport werd het badminton en dus BC Invictus vorige week ontzien. “Wij klagen absoluut niet.”

Door Erik van Leeuwen

Met de nodige spanning in zijn lichaam ging Invictus-voorzitter Jeroen Grond vorige week zitten voor de persconferentie van het kabinet waarin de nieuwe maatregelen bekend werden gemaakt.

“In maart werd alle sport, en in ons geval de binnensport, over één kam geschoren. Dat betekende dat we van de ene op de andere dag moesten stoppen. Het duurde ook veel langer voordat we de hal weer in mochten. Wat dat betreft zijn deze maatregelen een stuk genuanceerder. Er is dit keer een onderscheid gemaakt tussen contact- en niet-contactsport. Wij als badminton vallen onder die laatste.”

Getroffen
Toch is ook Invictus getroffen, want ook de competitie werd per direct stilgelegd. Dat zou bijna geen pijn hoeven te doen als in november weer volop gespeeld mag worden in competitieverband.

“De competitie heeft in oktober altijd een break van drie weken vanwege de herfstvakantie en de Dutch Open”, legt Grond uit. “Het toeval wil dat de maatregelen nu net komen op het moment van die break. We missen straks wel twee speelronden maar dat is te overzien, tenminste als de competitie na een maand wordt hervat. Stel dat het nog een paar weken duurt, dan hoeft het ook geen probleem te zijn. De competitie eindigt altijd begin februari. Er is genoeg tijd om ‘m uit te spelen. In de knel met de voorjaarscompetitie zullen we niet komen, want daar doen we maar met één team mee. De landelijke competitie is de hoofdmoot van ons seizoen.”

Alle spelers van de Waddinxveense club, jeugd en senior, kunnen gewoon blijven vrij spelen en trainen in sporthal De Duikelaar. “Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. We klagen dan ook niet. Het enige wat niet mag is het spelen van dubbels. De anderhalve meter afstand kan niet gehandhaafd worden. Daarom spelen we op de training alleen maar singles.”

Daarvoor moest de club wel het trainingsschema aanpassen. “Senioren spelen bijna alles in dubbels. Het is ook makkelijker om te trainen. We kunnen op één baan vier spelers kwijt, dat is nu maar de helft. Daardoor hebben we het schema moeten aanpassen. Het betekent dat we in sommige gevallen niet twee keer anderhalf uur training kunnen aanbieden maar twee keer een uur. Donderdag zijn we al begonnen met deze nieuwe constructie.”

Voor de meeste spelers is het even wennen om alleen maar singles te spelen. “Degenen die willen werken aan hun conditie zitten goed”, lacht Grond. “Een enkelspel spelen is veel intensiever. Een goede rekenaar zal al snel zeggen dat je in de dubbel de helft minder energie verbruikt. Dat klopt ook wel.”

Gezelligheid
Grond hoopt desondanks dat de maatregelen snel worden versoepeld. “Je bent lid van een club mede om de gezelligheid. Nu is het spelen en meteen wegwezen. De bar is dicht en een paar minuten nadat de laatste shuttle is geslagen, is iedereen al op weg naar huis. Leuk is anders. Het wordt er wel lastiger op om alle kikkers in de vijver te houden.”

Meer berichten