Logo hartvanwaddinxveen.nl
Coach Elly Middendorp geeft De Gouwe-dames aanwijzigingen.
Coach Elly Middendorp geeft De Gouwe-dames aanwijzigingen. (Foto: archief HvH)

Het wordt een stille boel in De Sniep

  •   466 keer gelezen   Sport

SPORT
Waddinxveen – De sporters hebben vanaf 1 juli ruim baan, maar de passieve sportbeleving wordt, zoals het er nu uitziet, in het nieuwe seizoen heel anders. Door de anderhalve meter-regel dreigen lege tribunes bij de Waddinxveense sportclubs.

Door Erik van Leeuwen

Bij thuiswedstrijden van de eerste waterpoloteams van De Gouwe is het altijd ‘gezellig druk’. Dat heeft mede te maken door de gebrekkige tribunecapaciteit. Met een mannetje of vijftig, zestig op en onder de tribune kan er al een aardige heksenketel ontstaan. 

In de nieuwe competitie, die op zaterdag 4 oktober van start gaat, kunnen de twee vlaggenschepen van de club op heel wat minder support rekenen. “Ik heb nog niet met lineaal en meetlint gelopen, maar ik vrees dat we niet heel veel mensen kwijt kunnen”, reageert voorzitter Kors Sels. 

“Onze tribune loopt maar tot de helft van het speelveld. Normaal staan daar twee rijen van mensen op. Dat kunnen we nu vergeten. Ook onder de tribune zit altijd een tien- tot vijftiental supporters. Met inachtneming van de anderhalvemeterregel zullen dat er hooguit vijf zijn, schat ik.”

Het zal sowieso invloed hebben op de beleving bij de waterpoloduels. “We zullen heel creatief met de schaarse ruimte om moeten gaan.” Bij voetbalvereniging Be Fair verwacht voorzitter Piet Coevert dat de fraaie inpandige tribune voor een groot deel onbezet blijft. “We hebben ruim tweehonderd stoeltjes. Hooguit zeventig worden straks gebruikt bij wedstrijden.”

“Gelukkig hebben we nog de ruimte om het veld. Daar is in principe genoeg plaats voor iedereen. We hoeven niet te gaan loten om bij de wedstrijd van het eerste aanwezig te zijn.” 

Coevert weet nog niet hoe Be Fair de anderhalvemeterregel bij de fans gaat handhaven. “We gaan in eerste instantie uit van het gezonde verstand van bezoekers. Ik kan me zo voorstellen dat we de eerste wedstrijden wat mensen hebben rondlopen die toezicht houden of iedereen zich aan de regels houdt.

Meer berichten