Logo hartvanwaddinxveen.nl
ASW speelde het afgebroken seizoen in de reserve-vierde klasse.
ASW speelde het afgebroken seizoen in de reserve-vierde klasse. (Foto: Erik van Leeuwen)

Project 3.0: ASW trekt veel nieuwe én oude spelers

  •   335 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW kan volgend seizoen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal starten met een ruime selectie. Trainer Justin Sterk en zijn assistenten Rick van Wijk en Marco van Zeeland verwelkomen negen nieuwe spelers.

Door Erik van Leeuwen

Met de terugkeer op standaardniveau en de aanstelling van drie trainers waait een frisse wind door de Waddinxveense club. “Iedereen wil meedoen. Spelers zijn nieuwsgierig hoe het gaat uitpakken”, zegt Sterk, die naar eigen zeggen niets hoefde te doen om de nieuwe spelers binnen te halen. “Het was achterover leunen en wachten op appjes en belletjes.”

“Nou, dat was niet helemaal waar, want met alle geïnteresseerde spelers hebben we gesproken. We hebben verteld wat onze plannen zijn. Uiteindelijk is één speler niet gekomen. Dat is een goede score dus.”

Terugkomers
Volgens Sterk hebben de nieuwe spelers verschillende achtergronden. “Zo keren er drie jonge jongens terug die eerder in de jeugd bij ons speelden. Een soort herintreders dus. Daarnaast keert Aldin Smajlovic terug.”

De jonge aanvaller stapte vorig jaar over naar het Goudse ONA, waar hij in de JO19-1 speelde. Een andere aanvaller die terugkeert is Michael de Zwart. “Zijn ervaring kunnen we goed gebruiken”, weet Sterk. “Qua leeftijden is het een mengelmoesje. Van de jeugd komt Robin Schroten door.”

De selectie bestaat uit 41 spelers. “Dat lijkt veel voor twee elftallen, maar we hebben veel jongens die onregelmatig werken. We houden er rekening mee dat er nog wat jongens afvallen.”

Sterk heeft geen idee hoe de kracht van ASW zich verhoudt tot de andere teams in de vierde klasse. “We zullen heus geen kampioen worden. Dat is ook helemaal niet ons doel. We zijn vorig seizoen gestart om iets op te bouwen. In de derde helft wilden we vooral in de breedte groeien. Dat is nu al gelukt. We lopen dus een jaar voor op schema. Nu gaat het erom in kwaliteit stappen te maken.”

Meer berichten