Logo hartvanwaddinxveen.nl
Michael van Maaren traint zijn pupillen van dames 1. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Michael van Maaren traint zijn pupillen van dames 1. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Vrij spel Timios op beachveld bij Sniep

  •   192 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Veel volleybalclubs vielen in het coronatijdperk in een groot zwart gat. Fusieclub Timios kon begin mei alweer aan de slag, dankzij de fraaie beachlocatie op sportpark De Sniep. “Veel clubs zijn jaloers op ons.”

De zon straalt en Michael van Maaren, voorzitter en trainer/coach van het jonge eerste damesteam van Timios, geeft op zaterdagmorgen aanwijzingen aan vier van zijn pupillen. Heel even geniet hij van de zon, meestal zoekt hij de koelte van de schaduw. “Vanaf 1 juni mogen we gelukkig weer alles doen”, zegt hij. “Blokken bij het net bijvoorbeeld was niet toegestaan. Dat is net zoiets als een wedstrijd voetballen zonder duels.” Toch klaagt Van Maaren helemaal niet. Een paar dagen nadat het weer mocht, stond Timios al met de blote voeten in het mulle zand. Volleybalclubs die alleen de zaal als trainingslocatie hebben, moeten nog een maand wachten. “Wij prijzen ons ook echt gelukkig met deze locatie. We hebben drie velden en kunnen elke dag spelen. Daar wordt ook volop gebruik van gemaakt. Eerst mocht er alleen twee tegen twee gespeeld worden, met ingang van deze week is ook drie tegen drie weer toegestaan. Dat is vooral prettig voor de recreanten. Leden kunnen zich inschrijven voor een tijdsblok van anderhalf uur. Dat werkt prima.”

Het enige wat niet kan, is met een drankje op het zonovergoten terras gezellig napraten. “Dat is jammer, maar niet meer dan dat. We tellen onze zegeningen.”

Het beachterrein werd zes jaar geleden aangelegd toen Be Fair nog niet was gefuseerd met Agon uit Boskoop. Dat was volgens Van Maaren een gouden greep. “We zijn er ook geweldig trots op. En we hebben fantastisch zand,” zegt hij terwijl hij zijn hand erdoor haalt. “Geen schelpje te vinden.”

“We hebben zes sterren, we kunnen toernooien organiseren tot en met het een na hoogste niveau. Dat we de eredivisie niet mogen ontvangen heeft te maken met de beperkte ruimte langs de velden en het gebrek aan tribunes. Niet erg hoor. Wij hebben deze locatie vooral voor de leden. Wij bieden ook alleen een zomerlidmaatschap aan.”

Lees ook

Meer berichten