Logo hartvanwaddinxveen.nl
Korbis kan derby’s, zoals afgelopen seizoen tegen Reeuwijk, vergeten.
Korbis kan derby’s, zoals afgelopen seizoen tegen Reeuwijk, vergeten. (Foto: archief HvH)

Korbis verbaasd over ‘bizarre’ indeling

  •   269 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen - Korbis wacht in de nieuwe zaalcompetitie een avontuur in Brabant en Gelderland. De Waddinxveense tweedeklasser is verbaasd over de indeling. “Niemand is blij.”

Door Erik van Leeuwen

“We stonden niet bepaald te juichen toen afgelopen week de indeling bekend werd”, zegt Korbis-trainer Marco van Leeuwen met gevoel voor understatement. 

De Waddinxveners werden voor het nieuwe zaalseizoen gekoppeld aan DOT (Oss), Tiel’72, Animo (Geldermalsen), Juliana (Oud-Gastel), Keep Fit’70 (Roosendaal), SDO (Veldhoven) en DKB uit Best. “Alles is minimaal een uur rijden”, geeft Van Leeuwen het grootste bezwaar aan. 

“Je weet dat er wel eens een tegenstander in de poule kan zitten waarvan de plaats wat verder weg ligt, maar dit is allemaal ver uit de buurt.”

Normaal wordt Korbis ingedeeld in de zuidwestelijke regio. Daar zijn ook de meeste ploegen. “Smaken genoeg”, aldus Van Leeuwen, die dan ook ‘jaloers’ kijkt naar de indeling van het Moordrechtse IJsselvogels, waar Waddinxvener Mark van den Brink trainer is. “Daar hadden we prima ingepast.” 

Hij tast nu in het duister over de indeling die hij ‘bizar’ noemt. “Ik begrijp best dat het soms een puzzel is voor het KNKV, want het moet wel precies passen met acht teams in een poule. Maar wij liggen wel een heel eind uit de richting van de andere clubs. Ik heb geen flauw benul hoe ze bij ons terecht zijn gekomen.”

Praktisch nadeel
Los van de toenemende reistijd zit er volgens Van Leeuwen ook een groot praktisch nadeel aan de indeling. “We zullen onze teams anders moeten inrichten. Vaak is het zo dat het eerste en tweede aan elkaar gekoppeld zijn. Dat kunnen we nu vergeten. Dat betekent dat invallen bij uitwedstrijden niet te doen is. Even doorrijden na een wedstrijd van het tweede naar het eerste is er straks niet meer bij. We worden daarom gedwongen te kiezen voor een 5-5 opstelling, met vijf heren en vijf dames. Dat is eigenlijk niet wenselijk, want we zitten al niet breed in de spelers.”

Toch kan er volgens Van Leeuwen ook een voordeel zitten aan de Brabantse/Gelderlandse indeling. “We zaten vorig seizoen in een zeer pittige tweede klasse. Het niveau in de regio waar we komen te spelen acht ik toch wat lager. Sportief gezien kan dat dus een voordeel zijn, zeker omdat we wat nieuwe spelers zullen moeten inpassen. Het heeft dus twee kanten.”

Van Leeuwen denkt dat het geen kwaad kan om bij het KNKV om opheldering te vragen over de indeling. “Ik kan me niet voorstellen dat ze de indeling nog gaan terugdraaien, maar het is denk ik wel goed om als club te laten weten dat dit niet onze voorkeur heeft. Spelers vinden het prima om een half uur te reizen voor een uitwedstrijd, maar dit is extreem voor dit niveau.”

Korbis hervat de groepstraining op 14 augustus. Dat de senioren nu ook weer mogen trainen van de landelijke overheid is voor Van Leeuwen geen reden om zijn man- en vrouwschappen weer te laten opdraven. 

“Dat anderhalvemeterregime is een groot probleem. Daardoor is elke trainingsvorm die wedstrijdgericht is onmogelijk. Het enige wat je kunt doen is wat schieten en aan de conditie werken. Een doel, van een competitie spelen, hebben we niet. Daardoor is het weinig zinvol om nu weer te gaan trainen.”


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipWaddinxveen.

Meer berichten