Logo hartvanwaddinxveen.nl
De meiden van Timios stralen weer na een punt. (foto: Eric de Wit)
De meiden van Timios stralen weer na een punt. (foto: Eric de Wit)

Dames Timios boeken riante zege op Sovicos

  •   30 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – De dames van Timios hebben niet lang nodig gehad om zich te herstellen van de zware nederlaag tegen Kratos'08. Een week na de klap verpulverde de nummer twee van de eerste klasse Sovicos uit Den Haag: 4-0.

Timios was ook aan haar stand verplicht om de winst in Waddinxveen te houden. Sovicos is degradatiekandidaat nummer één, het pakte tot op heden pas elf punten.

Voor Timios kwam de wedstrijd tegen de Haagse ploeg op een goed moment. Een week na het 4-0 verlies bij nummer tien Kratos kon het wel een opkikker gebruiken.

In de eerste set had de ploeg van trainer Michael van Maaren nog wel even nodig om op stoom te komen. Het keek zelfs heel eventjes tegen een 7-8 achterstand aan. Met een belangrijk punt van Laurann van Straalen, één van de twee debutanten, werd de winst alsnog veiliggesteld: 25-21.

De tweede en derde set verliepen al veel makkelijker en dat gold ook de vierde set, die evenals de vorige twee sets met 25-16 naar Timios ging. De jonge Waddinxveense equipe is nu een paar weken vrij, alvorens op zaterdag 7 maart wordt aangetreden tegen koploper RVV.

Heren
Voor de heren lijkt er nauwelijks nog redding mogelijk in de promotieklasse. Het team van coach Hans van Vark verloor de wedstrijd tegen Inter Rijswijk die het had moeten winnen (1-3). Timios heeft elf punten minder dan nummer tien Punch.

Meer berichten