Logo hartvanwaddinxveen.nl
Cees Loendersloot: “Ik had graag nog wat langer gebouwd.” (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Cees Loendersloot: “Ik had graag nog wat langer gebouwd.” (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

De Gouwe op kop, maar niet verder met trainer

  •   151 keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Waddinxveen – De overwinning van De Gouwe zaterdag op SBC2000 (10-7) werd overschaduwd door het nieuws dat de club aan het einde van het seizoen afscheid neemt van trainer/coach Cees Loendersloot. Opvallend, omdat de Waddinxveners in de derde divisie uitstekend presteren.

De Gouwe nam door de zege in De Sniep de koppositie over van Rotterdam. Loendersloot hechtte weinig waarde aan de 'machtsovername', want de 'R' kwam zelf niet in actie en heeft bovendien nog drie wedstrijden te goed. "Als zij die wedstrijden winnen, staan we zeven punten achter. De kans dat we kampioen worden is nog altijd uiterst klein", aldus Loendersloot. "We komen pas in beeld als Rotterdam onderweg punten gaat morsen. En dan nog moeten we het onderlinge duel op 29 februari winnen. Dat is een absolute eis."

De hoge positie van De Gouwe dit seizoen in de derde divisie is verrassend, temeer daar de Rotterdamse oefenmeester een tussenjaar had aangekondigd. De toch al jonge ploeg werd nog verder aangevuld met jeugdig talent. "Normaal gesproken gaat jeugd inpassen en presteren niet samen, maar nu dus wel. Dat is een enorm compliment voor die jongens."

Tegen SBC2000 kregen B-spelers Tom Matze en Luc van Tol weer speeltijd. "Met Erik Griffioen hadden we drie B'tjes in het water liggen."

De Gouwe kan volgens Loendersloot voor jaren vooruit met de huidige spelersgroep. "We hebben een complete make-over gekregen. Er ligt een team in het water dat in de toekomst kan promoveren naar de tweede divisie en daar ook kan blijven."

Om een nog bredere basis neer te zetten diende Loendersloot vlak voor de winterstop een plan in bij de club. In dat plan had hij beschreven welke stappen er gezet moesten worden om een goede doorstroming van de jeugdspelers op gang te krijgen. "Het huidige eerste team loopt nu tegen een probleem aan: er is te weinig weerstand in de training. Met het oog op de toekomst is het noodzakelijk om jeugdspelers ruim baan te geven op de training. Alleen dan zorg je voor een goede aansluiting."

"De club vond het een goed plan, maar wil er niet aan. Ze zijn bang dat oudere spelers hun lidmaatschap opzeggen omdat ze op een ander uur moeten trainen. We verschillen dus van inzicht over welke weg we voor de toekomst moeten inslaan."

Omdat Loendersloot alleen onder voorwaarden wilde doorgaan, zal de samenwerking tussen De Gouwe en hem komende zomer eindigen. Afgelopen week bracht hij de spelersgroep op de hoogte. "Een club gaat over haar eigen beleid, dat is prima. Het is het recht van De Gouwe om een andere keuze te maken. Ik vind het wel jammer, want ik had graag wat langer gebouwd. Dit wordt mijn eerste club die ik zonder kampioenschap verlaat."

Dames overtreffen hekkensluiter
De dames van De Gouwe hebben zaterdag hun zegereeks voortgezet in Friesland. In Heerenveen was HZPC/Avena, de hekkensluiter van de eerste klasse, geen partij: 4-15.

De Friezinnen haalden in de voorgaande veertien wedstrijden geen enkel punt, maar kregen in het thuisbad wel de eerste grote kans. De strafworp, gegeven na een overtreding van Harriët Cabout, werd echter gemist.

Dat kwam HZPC duur te staan, want nog geen minuut later was het 2-0 voor De Gouwe door treffers van Marloes Cabout en Gillian van den Berg. De koploper van de eerste klasse ging daarna door. Bij het einde van de eerste periode was het 7-0 in Waddinxveens voordeel.

Een monsterscore leek in de maak, maar HZPC had het geluk dat De Gouwe daarna twee versnellingen lager ging spelen. In de laatste anderhalve minuut scoorde de thuisclub nog twee keer (4-15).

Meer berichten