Logo hartvanwaddinxveen.nl
De ronde van Waddinxveen start ook dit jaar weer aan de Parklaan in de Triangel. (Foto: archiefbeeld)
De ronde van Waddinxveen start ook dit jaar weer aan de Parklaan in de Triangel. (Foto: archiefbeeld)

Ronde van Waddinxveen definitief op grote omloop

  •   353 keer gelezen   Sport

WIELRENNEN
Waddinxveen – De wielerronde van Waddinxveen wordt dit jaar definitief verreden op een grote omloop. Het wielercomité zei een maand geleden al dat het een voorkeur heeft voor een omloop. De ronde wordt op tweede paasdag, 13 april, gehouden.

Start en finish zijn weer aan de Parklaan in De Triangel, maar de rest van het parcours is veranderd. Vanaf de Parklaan gaan de renners linksaf naar de 2e Bloksweg en vervolgens linksaf naar de Zuidelijke Dwarsweg. Die wordt bereden tot vlak voor de spoorwegovergang. Daar gaan de deelnemers linksaf naar de Parklaan. De lengte van het parcours is 3,3 km.

Het programma begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 16.30 uur. Ook deze keer is er een dikkebandenrace voor kinderen en een burgerronde voor racefietsbezitters zonder wielersport-startbewijs. "Een prachtig traject", zegt commissievoorzitter Hans Moons.

"De lengte is bijzonder, want meestal zijn de wielerparcoursen flink korter. Wanneer er een stevige wind staat, kan het heel hard gaan op de Zuidelijke Dwarsweg. Renners houden van deze grotere omlopen, dus ik verwacht veel deelnemers. Met daarbij veel streekrenners zoals de Boskopers Roy Hoogendoorn, Melle Meeuwisse en Mathijs de Leng."

Meer berichten