Logo hartvanwaddinxveen.nl
Tosca de Wit komt zegevierend op de finish af.
Tosca de Wit komt zegevierend op de finish af.

Tweemaal NK-goud voor Tosca de Wit

  •   keer gelezen   Sport

LANGLAUFEN
Waddinxveen – Het NK is voor Tosca de Wit een glorieuze zegetocht geworden. De helft van de twee langlaufende Waddinxveense zusjes pakte tijdens het nationaal kampioenschap in Oostenrijk twee gouden plakken en één zilveren medaille.

Zus Nicole moest zich in St. Ullrich am Pillersee tevreden stellen met één keer zilver. Zij had pech dat haar beste nummer, de dertig kilometer klassiek, vanwege de weersomstandigheden werd afgelast. De Wit was de grote favoriet. "Zij had zich volledig gericht op dit onderdeel", baalde haar vader Peter, die in St. Ullrich aandachtig toeschouwer was.

Tosca de Wit moest op de eerste wedstrijd de titel op de 7,5 kilometer vrije stijl aan de 16-jarige Femke Kramer laten. Dat Kramer haar titel met succes verdedigde was geen verrassing, want zij woont en traint in Oostenrijk.

Op de 10 kilometer klassiek ontstond een zussenstrijd. Nicole kon Tosca lang volgen. Bij de doorkomst van de tweede ronde had Tosca een gat van tien meter geslagen. Die minimale voorsprong hield ze vast tot de streep. Zondag pakte zij overtuigend haar tweede titel. Op de marathon (25 kilometer) was zij een klasse apart. Ze had aan de finish een kleine drie minuten voorsprong op de nummer twee Anna Chernilovskaya.

Meer berichten