Logo hartvanwaddinxveen.nl
De (nieuwe) ambitie van Koen de Leeuw is deelname aan het WK crosstriatlon. (foto: archief HvH)
De (nieuwe) ambitie van Koen de Leeuw is deelname aan het WK crosstriatlon. (foto: archief HvH)

Koen de Leeuw schrikt niet van 'pittige' eis

  •   80 keer gelezen   Sport

TRIATLON
Waddinxveen – Er ging onlangs een streep door de Paralympische plannen van Koen de Leeuw. De 27-jarige Waddinxvener had weinig tijd nodig om een nieuw doel te vinden.

De Leeuw heeft zijn zinnen gezet op het WK crosstriatlon, de avontuurlijke variant van de triatlon, met zwemmen in een meer, en fietsen en hardlopen op onverharde wegen. "Ik heb gemerkt dat ik deze discipline heel leuk vind," zegt De Leeuw. "Dat ik er goed uit de voeten op kan, speelt uiteraard ook mee." Dit jaar deed hij mee aan het NK en werd derde. "Op een halve minuut van de winnaar. Dat sterkte mij in mijn vertrouwen dat er in de toekomst nog meer te halen is."
Toen hij samen met Daniël Knegt besloot een punt te zetten achter de plannen voor deelname aan de Paralympische Spelen in Tokio, was de weg vrij voor een nieuw doel. "Ik hou wel van uitdagingen, ik ben altijd iemand geweest die mijn grenzen verlegt. Ik ben ook ooit de eerste triatlon begon als nummer zeventig. Een paar jaar later won ik. Ik hou er wel van pittig in te zetten."
Het NK moet als springplank fungeren. "De kampioen zal wellicht automatisch geplaatst zijn voor het WK. Anders moet ik bij het EK bij de eerste zes eindigen."

Meer berichten