Logo hartvanwaddinxveen.nl
ASW in actie in de met 6-0 gewonnen wedstrijd met Alphen.
ASW in actie in de met 6-0 gewonnen wedstrijd met Alphen.

ASW terug in het standaardvoetbal

  •   106 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW keert volgend seizoen terug in de standaardcompetitie. De Waddinxveners spelen dit seizoen in de reservecompetitie, maar zullen voor de nieuwe competitie het eerste team in de vierde klasse inschrijven.

Door Erik van Leeuwen

ASW deed afgelopen seizoen bewust een stapje terug na twee desastreus verlopen seizoenen. Met Justin Sterk en Rick van Wijk als trainers uit de eigen kring wilde de club bouwen aan een nieuw elftal waarbij vooral de saamhorigheid terug moest keren. "Dat is goed gelukt", reageert Sterk (40). "De rust is teruggekeerd. Het is goed geweest dat we deze stap genomen hebben. Aan de andere kant is het ook goed dat we volgend seizoen weer de stap nemen om in de vierde klasse te gaan spelen. Hoe langer het duurt hoe moeilijker het wordt om terug te keren."

ASW staat dit seizoen in de top vier van de reserve vierde klasse. Sterk weet dat het verschil met de standaard-vierde klasse nog groot is, maar deinst daar niet voor terug. "We hebben als team grote stappen gezet het afgelopen halve seizoen. Op mentaal-, conditioneel en voetbalgebied. We trainen en spelen volgens een idee. Je merkt dat de jongens zich daar prettig bij voelen."

ASW bereidt zich ook qua tactiek al een tijdje voor op een terugkeer in de vierde klasse. Sterk: "We hebben de nadruk liggen op de verdedigende organisatie. Wat dat betreft zijn we heel realistisch. In veel gevallen zullen we volgend seizoen niet de bovenliggende partij zijn. We hebben wel snelle spitsen. Ons een luizige counterploeg noemen gaat me te ver, maar feit is dat onze kracht in de omschakeling ligt."

Sterk en Van Wijk worden in principe ook de trainers waarmee ASW komend seizoen de vierde klasse ingaat. "De club ziet het zitten en wij ook. We moeten nog wel een keer om de tafel om de laatste zaken te bespreken."
Op voorspraak van Sterk heeft ASW een aantal uur een coach ingehuurd die gedrag van spelers observeert. "Het is geen psycholoog hoor, meer iemand die kijkt naar hoe spelers op elkaar reageren. We hebben een vriendenploeg. Het is mooi dat die jongens graag een biertje met elkaar drinken, maar je moet elkaar af en toe de waarheid kunnen vertellen. Ik ben nieuwsgierig of we op dat vlak winst kunnen behalen."

Meer berichten