Logo hartvanwaddinxveen.nl
Arjen Plaizier kreeg in juli een zilveren helfje. (foto: archief HvH)
Arjen Plaizier kreeg in juli een zilveren helfje. (foto: archief HvH)

Arjen Plaizier kan zijn titels niet verdedigen

  •   145 keer gelezen   Sport

SCHIETSPORT
Waddinxveen – Arjen Plaizier werd afgelopen jaar tweemaal Nederlands kampioen bij het teamschieten, maar van het verdedigen van zijn titels zal het niet komen. Door een omstreden aanpassing in de regels mag de Waddinxvener niet meer uitkomen bij de veteranen.

Plaizier, die voor het Waddinxveense sportgala van vrijdag is genomineerd voor sportman van het jaar, is tweevoudig Nederlands teamkampioen. Met twee andere schutters van zijn club KSVR (Koninklijke Scherpschutters Vereniging Rotterdam) was hij de beste bij de meesterkaart licht en standaardpistool op de 25 meter.

Plaizier, 27 jaar oud, was de 'dispensatie'-schutter in zijn team. "De bond heeft echter de reglementen gewijzigd, waardoor ik niet meer bij de veteranen mag uitkomen. Het is een omstreden regel, omdat veel teams nu een probleem hebben met de personele bezetting. De schietsport is een kleine sport."

Zelf moet Plaizier ook op zoek naar een nieuw team. "Ook dat is best lastig. De tijd dringt, want via kwalificaties moet je punten halen om naar een NK te mogen."

De Waddinxvener pakte het schieten twee jaar geleden weer op. "Het wedstrijdseizoen is in volle gang. Na de zomer stond ik 35ste op de ranking bij het standaardpistool. De eerste veertig mogen naar het NK."

Meer berichten