Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het team van Timios, waar de jongste speler nét veertien is geworden. (foto: pr; tekst Erik van Leeuwen)
Het team van Timios, waar de jongste speler nét veertien is geworden. (foto: pr; tekst Erik van Leeuwen)

Jonkies Timios verbaasd over koppositie

  •   264 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Uitwedstrijden zijn dit seizoen een probleem voor Timios 1, want geen enkele dame van de hoofdmacht van de Waddinxveense/Boskoopse fusieclub bezit een autorijbewijs. Alle leden van het team zijn simpelweg te jong. Timios is wél oud genoeg om de lakens uit te delen in de eerste klasse.

Als een kind in een snoepwinkel, zo ervaart Timios het seizoen. "Genieten hoor", zegt trainer/coach Michael van Maaren. "Dat we zeven wedstrijden op rij zouden winnen, heeft ons zelf nog het meest verbaasd."

Het talentvolle damesteam van Timios is een bijzonder project waaraan Van Maaren, die in het verleden voorzitter was van Be Fair, zich drie seizoenen geleden verbond. "Toen waren deze meiden nog C'tjes. Vorig seizoen hebben we als B de topklasse gehaald en daarin zijn we kampioen geworden. Dat dit een talentvolle groep is, is al een tijdje duidelijk."

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat het team dit seizoen al dames 1 zou worden. "Qua leeftijd kan deze groep nog uitkomen in de A, maar in het volleybal erf je de klasse van het vorige team. Dat was niet het niveau waarop deze meiden zich verder konden ontwikkelen. Vandaar dat we na overleg met de meiden en hun ouders hebben besloten om bij de senioren te gaan spelen. Het was de bedoeling dat we dat als tweede zouden doen, maar door reuring is dat het eerste geworden."

Van Maaren en zijn meiden gingen de uitdaging niet uit de weg, hoewel het team piepjong is. "De oudste speler, Dionne Droog, is zeventien, de jongste is nét veertien geworden. We hebben er nog één van veertien, een stuk of twee van vijftien en een aantal van zestien."
Jong of niet, de Timios-meiden wonnen wel de eerste zeven wedstrijden van deze competitie. "Tot onze eigen verbazing", meent Van Maaren. Afgelopen vrijdag werd in Delft bij Punch de eerste nederlaag geleden. "Dat is een studentenploeg. Die zag ons binnenkomen en had zoiets van 'daar gaan wij niet van verliezen'", aldus Van Maaren, die bij zijn pupillen geen grote teleurstelling bespeurde. "De meiden zijn heel realistisch. Ze weten ook dat ze niet alles kunnen winnen." De onbevangenheid waarmee wordt gespeeld is volgens Van Maaren een sterk wapen. "Dat moet er zo lang mogelijk in blijven."

Het weerhoudt Timios er niet van om de lat voor dit seizoen hoog te leggen. "Door de overwinningen zijn de ambities natuurlijk gegroeid. Als we kampioen kunnen worden, zullen we dat niet nalaten."

Van Maaren voorspelt het team een mooie toekomst. "Waar het plafond ligt zal de toekomst uitwijzen."

Meer berichten