Logo hartvanwaddinxveen.nl

De Gouwe na vierde zege naar gedeelde eerste plaats

  •   28 keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Waddinxveen – De waterpoloërs van De Gouwe presteren ondanks de verjongingskuur dit seizoen uitstekend. Zaterdag behaalde de ploeg van coach Cees Loendersloot bij SBC2000 in Breda zijn vierde zege op rij (8-12). De koppositie in de derde divisie vormde de bonus.

Koploper Rotterdam, dat nog zonder puntverlies was, speelde thuis verrassend gelijk tegen Wave (10-10), waardoor De Gouwe langszij komt. Met dertien punten uit vijf wedstrijden leiden beide teams de dans in het klassement. Zaterdag 2 november gaat De Gouwe op bezoek bij Rotterdam. Zaterdag staat in De Sniep met hekkensluiter BZC een hapklare brok te wachten.
De Gouwe kende in Breda een lastige start. De thuisploeg nam in de eerste periode een 4-1 voorsprong. "We hadden in het begin wat moeite met hun speelwijze. SBC speelde heel fysiek, wij gingen daarin mee. Vanaf de derde periode gingen we ons eigen spelletje spelen", constateerde trainer Cees Loendersloot, die zich op de kant enorm ergerde aan de arbitrage. "Het toepassen van de dit seizoen nieuw ingevoerde spelregels deden ze helemaal niet. Mede daardoor werd het een wedstrijd zonder enige lijn. De overwinning vergoedt van onze kant veel, maar ik had niet het idee dat dit waterpolo op bondsniveau was."

Meer berichten