Logo hartvanwaddinxveen.nl
De dames van HC Waddinxveen kwamen tekort tegen Vianen (2-4).
De dames van HC Waddinxveen kwamen tekort tegen Vianen (2-4).

Eerste zege heren HCW sinds anderhalf jaar

  •   52 keer gelezen   Sport

HOCKEY
Waddinxveen - Vorige week al werd een einde gemaakt aan een lange reeks van nederlagen met een 2-2 gelijkspel bij Feijenoord, zondag volgde voor HC Waddinxveen de eerste driepunter sinds anderhalf jaar. Krimpen werd voor eigen publiek met 2-1 verslagen.

Door Erik van Leeuwen

Dat de winnende goal van Ruben van der Poel op een wat gelukkige manier viel, – hij kreeg de bal uit de kluts op zijn stick – daar had Edo Herrera maling aan. De aanvoerder vierde na afloop met zijn medespelers uitbundig het feestje. "Ik ben blij, maar ook opgelucht. We hebben de laatste tijd hard gewerkt om op dit niveau te komen. Het zat er aan te komen, de eerste overwinning."

Herrera bleef samen met Max van Gilst, Bram van Delft en Thijs Bogaards over van het team dat in 2018 promotie naar de tweede klasse wist te bewerkstelligen. Met een jong en onervaren team was HCW kanonnenvlees voor de andere teams in de tweede klasse. Er werden 26 wedstrijden op rij verloren. Het leed was daarmee nog niet geleden, want ook in de derde klasse dit seizoen stapte HCW in de eerste vier duels als verliezer van het kunstgras.

"Dat gelijkspel vorige week was enorm belangrijk", reageerde Herrera. "Daar hebben we als team een boost van gekregen. Het klinkt misschien raar, maar dat we vandaag hebben gewonnen lag eigenlijk in de lijn der verwachting."

HC Waddinxveen was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar leek alsnog het deksel op de neus te krijgen toen Krimpen in het derde kwart op een 0-1 voorsprong kwam. "We hebben ons knap herpakt", concludeerde Herrera, die met zijn team in het tweede kwart ook al een schok te verwerken kreeg toen Marnix van Prooijen moest uitvallen met een schijnbaar zware schouderblessure.

"Hij was net terug van een blessure", voelde Herrera met zijn onfortuinlijke ploeggenoot mee. "Hij kwam in botsing met een tegenstander. Het zag er niet goed uit. Hijzelf dacht dat er iets gebroken was."

"Ik denk wel dat het heeft meegespeeld om een stapje extra te doen in het laatste kwart. Iedereen had zoiets van 'dit moeten we voor Marnix doen'."

Zelf nam Herrera de gelijkmaker voor zijn rekening. Zijn strafcorner ging hard in de rechterhoek. "Daar zat de nodige frustratie in", zei hij. "We hadden daarvoor al de nodige kansen gemist."

Zes minuten voor tijd zat het HCW eindelijk een keertje mee. Martijn van Zonderen ging op avontuur en zijn voorzet belandde in het gedrang bij Van der Poel: 2-1. Herrera: "En nu doorgaan."

Dames verliezen van Vianen
De dames van Waddinxveen kwamen zondag op eigen veld tekort tegen Vianen. "We waren lange tijd gelijkwaardig, maar in de slotfase incasseren we toch nog twee goals", treurde aanvoerder Jitske Flietstra.
De thuisploeg speelde met veel pit en stond daardoor na drie kwarten op 2-2 door treffers van Tamara Grundelach. Dat HCW in het vierde kwart het zicht op een goed resultaat zag verdwijnen, was niet helemaal verrassend. "Qua conditie en fitheid zit er nog ruimte voor verbetering. We hebben voor de wedstrijd ook een kwartiertje met elkaar gezeten. We moeten als team meer gaan trainen", aldus Flietstra.

Meer berichten