Logo hartvanwaddinxveen.nl
Marvin Paton staat komend seizoen niet meer langs de lijn bij fusieclub ASW. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Marvin Paton staat komend seizoen niet meer langs de lijn bij fusieclub ASW. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Snelle scheiding ASW en Marvin Paton

  •   113 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Het huwelijk tussen voetbalvereniging ASW en trainer Marvin Paton heeft niet lang stand gehouden. Na een jaar scheiden de wegen van de club en de Zoetermeerse oefenmeester. ASW gaat snel op zoek naar een opvolger.

"We hebben het seizoen goed geëvalueerd en op basis daarvan hebben we samen besloten om het contract niet te verlengen", reageert Jozien Bonefaas, bestuurslid technische zaken bij ASW, op de breuk. Zij geeft aan dat het vertrek van de trainer na goed onderling overleg heeft plaatsgevonden. "We zijn Marvin zeer erkentelijk voor zijn inzet. Het was geen makkelijk seizoen. We beoordelen een trainer altijd op twee zaken: prestaties en sfeer. In dat laatste is hij geslaagd, ondanks dat de resultaten niet goed waren."
ASW won dit seizoen maar drie keer. De Waddinxveners eindigden in de derde klasse laag op de laatste plaats met maar vijf punten uit acht wedstrijden. Daarmee degradeerde het naar de vierde klasse.
Onlangs besloot de club echter over te stappen naar de zaterdag. Hoewel de KNVB bekendmaakte de maatregel om de derde en vierde klasse in West II op zondag op te heffen, bracht dat de clubleiding en spelers niet op andere gedachten. "Er gaan nu zo veel clubs van de zondag naar de zaterdag dat we eigenlijk geen keuze meer hebben", zegt Bonefaas.
Haar wacht nu een drukke periode, waarin eerst een inventarisatie van de beschikbare spelers gemaakt moet worden. Tegelijkertijd moet het traject worden opgestart van een zoektocht naar een nieuwe trainer. "Een nieuwe profielschets hoeven we niet te maken", stelt zij. "Een nieuwe trainer moet een goede verbinder zijn."

Bonefaas zegt dat ASW niet overhaast te werk zal gaan bij het vastleggen van een nieuwe trainer. "We zijn laat in het seizoen, maar er zijn genoeg trainers."

Ze heeft nog geen idee hoe de selectie er voor komend seizoen uit gaat zien. "We zullen een aantal jongens verliezen die vanwege werk niet op zaterdag kunnen spelen."

Meer berichten