Bert de Best is nog tot ten minste de zomer van 2021 trainer bij Be Fair.
Bert de Best is nog tot ten minste de zomer van 2021 trainer bij Be Fair.

Be Fair heeft alles, maar nog geen rendement

Sport 215 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Voor de zesde keer dit seizoen kwam Be Fair niet verder dan een gelijkspel. Ondanks een groot veld- en kansenoverwicht bleef de Waddinxveense formatie bij CVC Reeuwijk steken op 1-1. "Ons rendement moet echt omhoog", stelde trainer Bert de Best.

Door Erik van Leeuwen

De 54-jarige oefenmeester zegt wekelijks de complimenten te krijgen van zijn collega-trainers. "Vandaag ook weer van Boris van Es, de trainer van CVC Reeuwijk. Het is leuk om te horen dat we het beste elftal hebben en het beste voetbal van deze klasse spelen, maar als dat je week na week wordt verteld, gaat het je ook de keel uithangen. Zeker als je veel wedstrijden niet wint. We hebben weliswaar nog niet verloren, maar van de dertien wedstrijden hebben we er zes gelijkgespeeld. Dat is best veel. We hebben maar één wedstrijd meer gewonnen."

In Reeuwijk was Be Fair voetballend de baas en ook qua kansen hadden de bezoekers de overhand. Maar de kunst van effectiviteit beheerst de ploeg van De Best nog niet. "We willen het mooi doen. Niet de bal in het doel schieten, maar over de doellijn combineren. Het voetbal is top, de kansen afmaken een ramp."

Het was zelfs zo erg dat De Best in de slotfase zich niet kon voorstellen dat zijn ploeg zelfs één keer zou scoren. De 1-0, gescoord door Laurens Uiterwijk, leek de eindstand te worden. Totdat de jonge Rens Blok, als stormram ingebracht, Rayvano Saluteru in staat stelde de 1-1 binnen te schieten. De Best was opgelucht. "Uiteindelijk gaat het erom die ballen tegen het net te trappen. Voetbal is geen jurysport, anders hadden wij wel op kop gestaan."

De Best ziet echter voldoende toekomstperspectief bij Be Fair, want afgelopen week verlengde hij zijn contract tot en met de zomer van 2021. "De club kwam zelf met twee jaar. Daar spreekt waardering uit. Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Het is een hartstikke fijne spelersgroep en een goede club. Ik zie hier mogelijkheden."