Logo hartvanwaddinxveen.nl

Be Fair al tien wedstrijden ongeslagen

  •   59 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – De prestatiecurve van Be Fair begint een steeds constantere lijn te vertonen. Zaterdag bleef de formatie van trainer Bert de Best Sporting Leiden de baas: 3-1.

Het treffen tussen de nummers twee en vijf kende een spectaculair eerste kwartier. De bezoekers kwamen al in de vierde minuut op voorsprong door een foute breedtepass van Lennart Kok. De jonge linksback herstelde zich echter knap en groeide uit tot één van uitblinkers bij Be Fair.

De thuisploeg maakte in de veertiende minuut gelijk door Martijn Kok. Aan de gelijkmaker ging een goede loopactie vooraf van Stefan Rijsdam. De spits nam zelf de 2-1 voor zijn rekening. Op het door de regen nat geworden veld passeerde hij de keeper van Sporting Leiden met een droge schuiver.

Be Fair domineerde in de tweede helft en kwam in de 75e minuut op 3-1. Rechtsback Jaimy Grootenboer was de doelpuntenmaker. "In ons spelconcept zijn onze backs machtige wapens", zei Bert de Best. "We hebben met Jaimy Grootenboer en Lennart Kok twee geweldige vleugelverdedigers die negentig minuten blijven gaan. Dat is fantastisch om te zien."

De oefenmeester kon zaterdag 'nog zo' drie spelers aanwijzen die als man of the match gekozen konden worden. "Stefan Rijsdam werd het nu, maar ik vond ook Mo El Azzouti geweldig spelen."

Be Fair bleef vorig seizoen voor de winterstop negen wedstrijden op rij ongeslagen. Dat record hebben De Best en zijn ploeg door de winst op Sporting Leiden verbroken. "Als je de bekerwedstrijd tegen ROAC meetelt hebben we al elf keer niet verloren. Daar mogen we best trots op zijn."

Meer berichten