Afbeelding

Opbouwjaar voor mannen De Gouwe

Sport 331 keer gelezen

WATERPOLO
Waddinxveen – In de wetenschap dat er drie belangrijke spelers zijn vertrokken beginnen de waterpoloërs van De Gouwe komende zaterdag aan het officiële nieuwe seizoen. De ploeg van trainer/coach Cees Loendersloot ontvangt in De Sniep tweedeklasser PCG/De Linge (17.15 uur).

Een groot deel van de voorbereiding kon De Gouwe niet in de eigen, vertrouwde omgeving afwerken, want zwembad De Sniep was het decor van een renovatie. "We hebben getraind in het buitenbad in Zoeterwoude en omdat het lang mooi weer is geweest, hebben wij eigenlijk weinig last gehad van het niet beschikbaar zijn van De Sniep", zegt Loendersloot, die zijn tweede seizoen ingaat als oefenmeester van de Waddinxveense derdeklasser.

De Gouwe was vorig seizoen nog goed voor een plek in de top drie, dat lijkt nu op het eerste gezicht een doelstelling die te ambitieus is. Met Thiemo Geleijnse - vooral hij - , doelman Jordy Witjes en Kors van Tilburg verlieten drie belangrijke krachten De Sniep. "We moeten een stapje terugdoen in ambities", zegt Loendersloot. "Voor Jordy Witjes is met Yannick Lammertse een gelijkwaardige doelman teruggekomen en daarnaast is van WZC uit Zoetermeer Robin Grunefeld overgekomen. Hij is in Haastrecht gaan wonen en wilde wat dichterbij huis spelen. Daarnaast heb ik Justin van Tilburg doorgeschoven naar het eerste team. Hij is, net als Art Griffioen, pas zestien jaar maar wel een jongen voor de toekomst. Beide spelers gaan we proberen zo snel en goed mogelijk in te passen."

Loendersloot, die afgelopen zaterdag met De Gouwe een oefenwedstrijd van WZC verloor, spreekt dan ook van een opbouwjaar. "We behoren zeker niet tot de kampioenskandidaten. Rotterdam heeft zich versterkt, datzelfde geldt voor Delft en WZC. Die vier teams gaan de kopgroep in de derde klasse vormen. Daaronder is een brede middenmoot waarin wij onze plek moeten zien te bevechten."