Afbeelding

Timios hecht aan traditie van teamweekend

Sport 199 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Twee weken voor de start van de nieuwe competitie hield het eerste mannenteam van Timios een oude traditie in ere. De selectie van trainer Ronald de Rooij werkte een teamweekend af dat zich deels in Waddinxveen, maar voornamelijk in het oosten van het land afspeelde.

"Ik doe dit eigenlijk elk jaar sinds ik trainer ben", zegt De Rooij. "Het bevalt uitstekend. Je bent een paar dagen bij elkaar, leert elkaar weer wat beter kennen en daardoor groei je automatisch wat meer naar elkaar toe."

Het teamweekend begon vrijdag op het zand van Timios Beach bij De Sniep waar overnacht werd, waarna zaterdag de reis naar Holten werd gemaakt. "Daar hebben we zaterdag een loop gemaakt van zes, zeven kilometer op de Holterberg. 's Middags hebben we in Neede meegedaan aan een driekamp met twee andere promotieklassers Elite Dynamo en Steevast uit Steenwijk. We hebben overnacht in een bed and breakfast waarbij we in stapelbedden verspreid over twee kamers lagen. Dat is altijd een koddig gezicht om te zien hoe sommige jongens zichzelf opvouwen. Zondag zijn we naar het klimbos naar Apeldoorn gereden", aldus De Rooij.

"In alle opzichten nuttig", vond de oefenmeester het teamweekend. "Wat het volleybal betreft: we moeten nog wel wat werken aan onze passing. Dat komt ook doordat de servicedruk hoger ligt in de promotieklasse."

De Waddinxveense/Boskoopse fusieclub zal komend seizoen alle trainingen en wedstrijden in sporthal Plataan in Boskoop afwerken. "Dat is op mijn verzoek", benadrukte De Rooij. "Als je je wedstrijden speelt in een sporthal dan is het ook handiger dat je daar tweemaal traint. Dan haal je maximaal profijt uit de zaal. Mijn verzoek om de tweede training van donderdag naar woensdag te verplaatsen is ook ingewilligd. We spelen op vrijdag thuis en dat geeft net een dagje extra hersteltijd na de tweede training. We gaan ook van anderhalf naar twee uur training. Ook dat was een wens van mij."

De genomen maatregelen geven aan dat het Timios ernst is voorlopig promotieklasser te blijven. De Rooij: "Om aantrekkelijk te blijven voor talenten moet je minimaal op dit niveau spelen."