Jongens onder achttien jaar werd kampioen.(foto: pr)

Bouncers te laat op gang

Sport 393 keer gelezen

BASKETBAL
Waddinxveen – Bouncers Heren won woensdag in Spijkenisse de inhaalwedstrijd tegen Hurricanes, maar moest zaterdag in Bergen op Zoom zijn meerdere erkennen in WBB Giants. Een kampioenschap was er voor jongens 18.

Bouncers won in Spijkenisse de inhaalwedstrijd tegen Hurricanes 1, na een gelijke opgaande eerste helft, rust 40-40, uiteindelijk met 81-67 met als topscoorder Boudewijn Koppen met 26 punten. Zaterdag speelde Bouncers tegen WBB Giants. Voor Bouncers stond niets meer op het spel, voor WBB Giants des temeer: de kans op het kampioenschap. Bouncers startte slecht, na het eerste kwart was het 26-8. Die achterstand kon Bouncers na een ruststand van 50-28 en ondanks de winst in het derde en vierde kwart niet meer goed maken: 76-65.

Vrijdag in de Duikelaar kon Jongens 18 1 in het eerste kwart met 11-6 tegen BC Shooters het verschil nog niet echt maken. In het tweede kwart trok de thuisploeg de wedstrijd echter naar zich toe, gaf verdedigend niets weg en stond bij rust op een 27-8 voorsprong. Een 25-11 score in het derde en 28-11 in het vierde kwart leverde Bouncers een ruime 80-30 overwinning en het kampioenschap op. Dylan Smit was met 35 punten uitstekend op schot. Wanneer komende zaterdag de laatste wedstrijd tegen nummer twee HBV The Jumpers wordt gewonnen sluit de ploeg het seizoen ongeslagen af.
Dames 1 kwam in Noordwijk net tekort en verloor met 55-47 van MSV1.