Bastienne Prins is blij dat ze is wederom gekozen om de verkiezingslijst van CDA Waddinxveen aan te voeren.
Bastienne Prins is blij dat ze is wederom gekozen om de verkiezingslijst van CDA Waddinxveen aan te voeren.

Bastienne Prins is opnieuw CDA-lijsttrekker

Politiek 272 keer gelezen

Waddinxveen – Bastienne Prins voert bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2022, de verkiezingslijst van het CDA in Waddinxveen aan. Ook bij de vorige verkiezingen in 2018 was zij namens haar partij lijsttrekker.

Groot fietsliefhebber Prins (67) werd afgelopen week door de leden van het CDA gekozen als nummer één op de lijst. Frans Schwiebbe, die ook in de gemeenteraad zit, staat op twee. Van de drie huidige raadsleden keert Trix de Kruijff niet terug. Zij stopt. 

“Ik ben vereerd dat ik weer gekozen ben”, zegt Prins. “Ik heb straks de ervaring van vier jaar raadswerk. Als CDA hebben we in de oppositie gezeten en vormen we nu een coalitie met PCW en Weerbaar Waddinxveen.” 

Als het aan Prins ligt, keert het CDA na de verkiezingen terug in het college. “We zijn een partij die bestuurlijke verantwoordelijkheid wil nemen.”

Het CDA heeft nu drie zetels. “Dat aantal willen we bij de verkiezingen minimaal halen, maar ik hoop stiekem op een vierde zetel.” Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn er twee zetels meer in de Waddinxveense gemeenteraad te vergeven: 23 in plaats van 21. Dit komt omdat de gemeente qua inwonersaantal is gegroeid. 

Wethouder
Peter Besuijen staat op de kieslijst op de derde plaats, Raiza Sattaur op de vierde. De top 8 wordt gecompleteerd door Ashot Mnatzakanian, Erik Verweij, Gerard Breugem en Niels van Arkel. Hugo van Berkesteijn is op de 24ste plaats de lijstduwer.

In dezelfde vergadering spraken CDA-leden en bestuur zich ook uit over hun wethouderskandidaat; dit wordt opnieuw Brigitte Leferink, die nu ook wethouder is.