Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Martijn Kortleven tijdens de val van het college in september vorig jaar.&nbsp;</p>

Martijn Kortleven tijdens de val van het college in september vorig jaar. 

Kortleven straks wethouder af

  •   keer gelezen   Politiek

Waddinxveen - Martijn Kortleven komt als wethouder voor PCW (Protestantse Combinatie Waddinxveen) niet terug na de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. In een verklaring van het lokale SGP-bestuur is geconstateerd dat er ‘geen draagvlak is om te komen tot een voordracht als PCW-wethouderskandidaat voor een volgende periode’.

Letterlijk staat er: ‘Verschil van inzicht in en visie op hoeveel ruimte een wethouder heeft in zijn handelen ligt aan deze constatering ten grondslag.’ Aan zijn kwaliteiten ligt het niet, in dezelfde verklaring staat ook dat Kortleven ‘heeft laten zien een krachtig en ter zake kundig bestuurder’ te zijn.

Sinds kort draagt Kortleven geen trouwring meer en is bekend dat hij in scheiding ligt. Kortleven ontkent dat ook niet. Maar dat dit zeer waarschijnlijk de reden is dat hij het veld moet ruimen, zegt hij niet met zoveel woorden. Hij verwijst alleen naar de verklaring. 

Hij zegt wel eerlijk dat hij het jammer vindt en dat hij liever was doorgegaan als wethouder. “Ik heb altijd gezegd dat dit de mooiste baan is die ik ooit heb gehad en ik mag gelukkig nog zes maanden verder. Totdat er een nieuw college is gevormd.” 

Of hij lid blijft van de SGP, weet hij nog niet. “Daarover ga ik me nog beraden.”

Meer berichten