Afbeelding

Albert Grooten maakt versneld plaats

Politiek 278 keer gelezen

Waddinxveen – Albert Grooten heeft zijn laatste ronde erop zitten als fractievoorzitter van D66. Hij geeft in de zomer het stokje al over aan Juliette Brandenburg.

Grooten maakte dat tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces, waarin altijd de algemene beschouwingen plaatsvinden, bekend. Volgens hem kan Brandenburg zo al een beetje wennen aan haar nieuwe rol. Zij is onlangs door de Waddinxveense afdeling van D66 naar voren geschoven als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. 

Grooten had daarvoor laten weten dat hij na de verkiezingen stopt met zijn raadswerk. D66 volgt het voorbeeld van de VVD, dat in twee eerdere periodes de laatste maanden naar de nieuwe verkiezingen een nieuwe fractievoorzitter naar voren schoof. “We hebben daar goed over nagedacht. Juliette is er klaar voor”, aldus Grooten, die tot de verkiezingen wel gewoon raadslid blijft, maar dus minder het woord zal voeren. 

Opvallend is dat nu vier van de zes fracties een vrouwelijke voorzitter hebben. Naast Brandenburg zijn dat Sylvia Vink (WeWa), Bastienne Prins (CDA) en Andrea van der Ploeg (VVD). Negen van de 21 raadsleden in Waddinxveen zijn vrouw, van de drie wethouders zijn er twee vrouw.