Logo hartvanwaddinxveen.nl

Minderjarige verdachte bijt in vingers van agent bij aanhouding in Waddinxveen

  •   keer gelezen   Politie

Waddinxveen - Een minderjarig persoon is maandagavond aan de Zuidplaslaan in Waddinxveen aangehouden, nadat hij zich verdacht had opgehouden in de omgeving. Zijn aanhouding verliep niet zonder slag of stoot: hij had een van de agenten in zijn vingers gebeten en schold hen uit. Ook had hij de melder, die hem eerder op de avond was achtervolgd, bedreigd met een steekwapen.

Een getuige gaf rond 23.15 uur door aan de politie dat hij een onbekende zag lopen in de tuinen aan het fietspad bij de Graanakker. Vervolgens liep deze persoon in de richting van de parkeerplaats van de Vlasakker en rende er daarna vandoor. De melder is hem achterna gerend, maar werd op een zeker moment door de verdachte bedreigd met een steekwapen. 

Niet lang hierna werd hij door agenten aangehouden. De verdachte schold hen hierbij uit en probeerde ondertussen een kopstoot uit te delen. Ook beet hij in de vingers van een van de agenten. Die is niet gewond geraakt, omdat hij snijwerende handschoenen droeg. 

De minderjarige zit vast en wordt gehoord. Hoe oud hij precies is, is niet bekend. Wat hij precies uitvoerde, is eveneens niet duidelijk. De politie werkt aan het onderzoek. 

Wie getuige is geweest van deze situatie, of iets bijzonders heeft gehoord of gezien, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0800-6070. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Strafverhoging
Verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak wordt niet getolereerd. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Meer berichten