Triangel in aanbouw. (archieffoto Hart van Holland)
Triangel in aanbouw. (archieffoto Hart van Holland)

Nog even over Park Triangel

Ingezonden 1.022 keer gelezen

Naar aanleiding van het artikel ‘Park Triangel is over de helft: 1500ste huis wordt opgeleverd’, gepubliceerd op 9 november in hart van Holland.

Ik ben geboren en getogen Waddinxveense, sinds begin augustus 2022 wonende in Triangel. Alexander de Vries (directeur van CV Park Triangel, red.) stelt dat Triangel als een wijk wordt ervaren waar mensen elkaar kennen en samen dingen organiseren… In mijn hele straat woont één Waddinxveense, de rest komt uit Zoetermeer, Den Haag, Utrecht et cetera.

Het zijn jonge werkende bewoners, ‘s avonds en in het weekend gaan ze uit, sporten of gaan op familie- en vriendenbezoek, dus er is met buren minimaal contact. In een radioprogramma van RTW, zo’n vijf maanden geleden, werden vijf avonden achtereen Waddinxveense bewoners geïnterviewd en werd duidelijk dat ‘importbewoners’ geen binding hebben met Waddinxveen maar hier slechts ‘hun huisvesting’ hebben.

De Vries stelt dat je hier vanaf dag één rustig kunt wonen zonder bouwverkeer door de straat… Nou, laat ik u uit de droom helpen want hier gaan heel wat zware tractoren met aanhangers en vrachtwagens door de (reeds twee jaar bewoonde) straten vanaf 6.30 uur tot het einde van de middag, hun zand en modderklodders achterlatend.

Ik heb gevraagd aan de gemeente of dit zware verkeer hier wel mág rijden, mede omdat elders een bord staat: verboden voor vrachtwagens. Mijn melding stond de volgende dag al op afgehandeld: er was geen vrachtverkeer aangetroffen dus waren er geen overtredingen begaan...

Ook in deze mooie nieuwe wijk is zwerfvuil een issue: op verschillende plekken ligt er genoeg en dat blijft ook liggen. PMD-zakken hangen buiten de ophaaldagen aan de palen en als ik voor elke hondendrol een euro zou krijgen kon ik van dat geld élke dag uit eten. Er is geluidsoverlast van het verkeer langs Triangel en het aanleggen van geluidsschermen is uitgesteld.

Natuurlijk, het is een mooie wijk met speelplekken, al of niet op een fijne locatie (want een speeltoestel pal voor je raam is niét prettig), sport- en spelmogelijkheden, een station, (te kleine) scholen, een huisarts, een tandarts en een bloemenwinkeltje maar meneer De Vries moet het niet mooier maken dan het is.


Jolanda Lindhout