Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay
Ingezonden brief

‘Asociaal gedrag’

  •   keer gelezen   Ingezonden

De twee keer vier paaltjes die voor de ingangen van het fietstunneltje onder de nieuwe verbindingsweg (Vredenburghlaan) aan de Plasweg staan en moeten voorkomen dat automobilisten door dit tunneltje rijden, zijn al meermaals met bruut geweld omvergereden. 

Kennelijk zijn er automobilisten die deze paaltjes een hinderlijke sta in de weg vinden en niet bereid zijn om een stukje om te rijden en er liever op grove wijze tegenaan rijden. Het kan niet anders dan dat dit bezitters zijn van een jeep, omdat deze doorgaans van een stevige bumper zijn voorzien. 

Daarnaast worden de nieuwe verbindingsweg en de aansluitende rotonde ter hoogte van de Polderweg (voorheen Zesde Tochtweg) regelmatig door motor- en quadrijders als racecircuit gebruikt. Deze mensen rijden met zeer hoge snelheid en dito lawaai rondjes over de weg en voornoemde rotonde. Kennelijk wanen zij zich op het circuit van Assen... Dit gebeurt voornamelijk in de weekenden. 

Moeten ook hier camera’s worden geplaatst om deze asociale weggebruikers, die met hun onaangepast gedrag de veiligheid en de rust voor anderen verpesten en de gemeenschap telkens op kosten jagen, te betrappen en te beboeten?

Een ander staaltje van veelvoorkomend asociaal gedrag is het onjuist aanbieden of dumpen van afval. Door het gehele dorp vind je te vroeg opgehangen, gedumpt of verkeerd aangeboden afval en zwerfvuil.

Als iedereen nu eens een beetje rekening met elkaar houdt, zich wat beschaafder gedraagt en zich aan de regeltjes houdt, zou het een stuk aangenamer worden in ons dorp. Zo moeilijk is dat toch niet, lijkt me.

  • J.W. van der Meer


Zoveel mensen, zoveel meningen  

Ingezonden brieven in Hart van Holland bevatten maximaal 350 woorden en moeten voorzien zijn van uw naam. 
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren of in te korten.  

Redactie en uitgever zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden brieven, 
zowel in de print- en onlineversie als op sociale media van Hart van Holland.

Meer berichten